Audieri în cazul poliţistului acuzat că a bătut un suspect

Audieri în cazul poliţistului acuzat că a bătut un suspect
Tribunalul Cluj a audiat ieri rudele bărbatului pe care l-ar fi bătut agentul Alexandru Lakotiti, dar şi pe fostul şef al poliţistului inculpat, Claudiu Petriş.

Soţia lui Cristian Găluşcă a povestit în instanţă că în 20 februarie 2009, în jurul orei 8 dimineaţa, bărbatul a fost luat de acasă de poliţişti şi dus la secţia din Apahida. "Am văzut că nu mai vine acasă şi am mers la poliţie. Acolo mi-au zis să aştept afară. Am mers la primărie la reprezentantul romilor. M-am dus şi la primar. Acesta l-a sunat pe şeful de post, care i-a zis că Găluşcă e cercetat pentru furt. I-am rugat să nu-l bată că la noi mulţi sunt bătuţi la poliţie. Pe la ora 15 a ieşit. Hainele pe el erau murdare, el era umflat la obraz, nu mai putea sta pe picioare. Am chemat ambulanţa, dar nu a venit. Un poliţist mi-a zis să-mi iau omul să-l duc acasă", a declarat femeia.

Sora lui Găluşcă a spus că a mers împreună cu tatăl şi soţul ei să-l ducă la spital pe bărbatul bătut, pe care l-a găsit "într-o stare foarte proastă". "Avea lovituri la piept şi nu putea să vorbească. Mi-a zis că a fost pus să recunoască un furt pe care nu l-a comis", a declarat martora. Fostul şef de post din Apahida, subcomisar Claudiu Petriş, a precizat că Găluşcă a venit singur la poliţie şi că a fost preluat de Lakotiti. "Cristian Găluşcă a fost cercetat pentru multe fapte penale, furturi. Am fost cu el la reconstituiri. A fost prins când fura cherestea de la construcţii. Găluşcă e cunoscut din cauza dosarelor, de aceea când a intrat am lovit biroul în care mă aflam cu o riglă pentru a îi atrage atenţia. Nici eu, nici altcineva nu l-a lovit", a declarat Petriş. Procesul va continua cu audierea altor martori.

 

 

Comenteaza