Autorităţile clujene îşi pasează vina în cazul accidentului aviatic din Apuseni VIDEO

Autorităţile clujene îşi pasează vina în cazul accidentului aviatic din Apuseni VIDEO
Directorul STS Cluj aşteaptă finalizarea anchetei în cazul accidentului aviatic din Apuseni, pentru a afla adevărul despre interventia intarziata a autoritatilor. Seful ISU Cluj spune că, dacă ar fi avut coordonatele corecte, salvatorii ar fi ajuns la victime în 3 ore, nu în 6. Acestea sunt primele declaratii ale celor doi oficiali după tragicul accident. Până la aflarea adevarului, un singur lucru este sigur: 2 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 5, grav rănite, au stat în frig mai bine de 6 ore până când au fost găsite de autoritati.

Şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale Cluj, instituţia care a stabilit coordonatele locului de unde s-a efectuat apelul telefonic al supravieţuitorilor către 112, susţine că nu ştie cine e responsabil de faptul că salvatorii nu au ştiut unde să caute. Mai mult, şeful STS Cluj spune că instituţia pe care o conduce a respectat toate procedurile, iar acum aşteaptă aflarea adevărului de la anchetatori.

Nici şeful ISU Cluj nu are ce să le reproşeze oamenilor care au participat la căutări, dar admite că nişte coordonate corecte ar fi înjumătăţit timpul în care se putea ajunge la victime.

În timp ce instituţiile care s-au ocupat de coordonarea căutărilor îşi pasează responsabilitatea de la una la alta, procurorii îi audiază pe cei care au intrat primii în contact cu răniţii.

Şeful ISU Cluj afirmă că elicopterele armatei nu au putut interveni pentru a-i salva pe răniţii din accidentul aviatic din cauza cetii, aşa că salvatorii s-au bazat pe locuitorii din zonă, cei care, de altfel, au fost primii care au ajuns la epava avionului.

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Călin Fedeleş

Comenteaza