Autoturisme de lux, incendiate în Cluj în stil mafiot

Autoturisme de lux, incendiate în Cluj în stil mafiot
Un bărbat cu cagulă a pătruns pe timp de noapte în curtea reprezentanţei Audi de pe Calea Turzii şi a dat foc cu benzină unui autovehicul.
Scenă desprinsă din filme în noaptea de miercuri spre joi pe Calea Turzii, cu un incendiator cu cagulă. Flăcările de la maşina aprinsă de acesta s-au extins repede la alte două autoturisme aflate în apropiere. Dintre cele trei maşini afectate de flăcări, două Audi A4 Combi, în valoare totală de circa 60.000 de euro, au fost distruse în totalitate, iar cealaltă a ars parţial. Conducerea Autoworld, dealer Audi, dă vina pe angajaţii firmei de pază, care ar fi dormit în post. Poliţia a primit imaginile surprinse de camerele de supraveghere şi a demarat o anchetă pentru identificarea autorului faptei.

Cele două maşini Audi au ars aproape în totalitate în curtea atelierului de reparaţii de la showroom-ul Audi de pe Calea Turzii, în noaptea de 1 spre 2 decembrie. Surse judiciare care au urmărit imaginile surprinse de camerele de supraveghere din incinta reprezentanţei auto au povestit reporterilor ZIUA de CLUJ că un bărbat cu cagulă a urcat dealul din spatele atelierului, a turnat benzină şi a dat foc unei maşini aflate în parcare. Totul s-ar fi petrecut în mai puţin de un minut. Flăcările s-au extins la alte două autoturisme. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Andrei Biriş, a precizat că două maşini au ars aproape în totalitate, iar a treia a fost distrusă parţial. Ambele maşini distruse total sunt model Audi Combi, fiind asemănătoare.

Securitatea perimetrului dealerului auto este asigurată de agenţia de pază PP Protect, care va suporta daunele acordate proprietarilor maşinilor. “Pagubele vor fi plătite de firma de pază, căci avem paznici acolo. Nu se întâmpla nimic dacă paznicul nu dormea. Cabina de pază este chiar în zona din spate, pe unde a pătruns în incintă cel care a dat foc. Sperăm ca poliţia să-l identifice cât mai repede pe autor”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, directorul general al societăţii Autoworld, Ioan Mezei. În schimb, administratorul PP Protect, Teodor Pop Puşcaş, fost şef al poliţiei clujene, susţine că ambii angajaţi erau la datorie. “Am înţeles că totul s-a petrecut foarte repede, pe când ploua abundent. Ne asumăm răspunderea şi vom plăti pagubele până la găsirea autorului”, a declarat Teodor Pop Puşcaş. PP Protect asigură paza la alte patru reprezentanţe auto, dar şi pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere au fost puse la dispoziţia poliţiştilor de la Secţia 6, care anchetează cazul. “O persoană cu faţa acoperită a pătruns în incinta reprezentanţei auto şi a incendiat maşinile cu o substanţă care a ars foarte repede. Analizăm imaginile surprinse de camerele de supraveghere, însă ne-ar ajuta mai mult dacă ar avea o rezoluţie mai bună”, a spus şeful Poliţiei Municipiului, comisarul-şef Marcel Bonţidean. Poliţiştii i-au audiat pe proprietarii maşinilor distruse în incendiu, pe doi angajaţi ai agenţiei de pază şi pe angajaţii reprezentanţei Audi.

Conducerea Autoworld s-a arătat surprinsă de incendiul provocat. “Noi nu am avut nici un incident de când avem firma, din 1991. Maşinile erau în reparaţie la noi. Ambii clienţi sunt oameni serioşi, unul dintre ei era să leşine când a auzit vestea”, a povestit Mezei. Poliţiştii i-au audiat pe toţi angajaţii reprezentanţei auto care au primit sancţiuni la locul de muncă în ultimele şase luni. “Nu am dat nici o sancţiune care să facă pe cineva să recurgă la un astfel de gest”, a spus Mezei. Proprietarul maşinii vizate de incendiator deţine o firmă care se ocupă cu umplerea extinctoarelor de la alte societăţi.


Comenteaza