Avalanşă de premii la Balul Operei 2012 VIDEO

Avalanşă de premii la Balul Operei 2012 VIDEO
Avalanşă de premii la Balul Operei 2012. Mai mulţi artişti au fost recompensaţi cu premiile Lya Hubic. De asemenea, s-au decernat tradiţionalele premii Emblema Clujului, Mecena şi Seniorii Cetăţii, iar distincţia Moda Cum Laudae i-a fost oferită Zinei Dumitrescu.

Liceul de Coregrafie şi Artă Dramatică "Octavian Stroia", Liceul de Muzică "Sigismund Toduţă", Cvartetul Transilvan, mezzosoprana Iulia Merca, de la Opera Română, coregrafa Jakab Melinda, de la Opera Maghiară, precum şi dirijorul Mihai Agafiţa, de la Filarmonica Transilvania au fost laureaţii din acest an ai premiilor Lya Hubic. Ei au fost premiaţi de Aurel Marc, preşedintele Academiei de Muzică.

"Cred că e o recunoaştere a 25 de ani, dar noi suntem de 29 de ani, deja, aşa că probabil s-au gândit să ne ofere acest premiu în semn de apreciere, cred eu", spune Marius Suărean, membru în Cvartetul Transilvan.

Premiile Emblema Clujului au fost oferite mai multor companii clujene de succes, dar şi Consiliului Judeţean Cluj, pentru parcurile industriale. Alin Tişe a ridicat personal premiul şi a lăudat reclama pozitivă pe care Balul Operei o face Clujului.

Premiul Mecena a fost oferit de preşedintele Universităţii de Artă şi Design, Ioan Sbârciu, care a dăruit un tablou realizat de el Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania.

Premiile Seniorii Cetăţii au fost decernate mai multor clujeni care au excelat în ultimul an pe plan profesional.

Un moment special a fost decernarea distincţiei Moda Cum Laudae Zinei Dumitrescu. O sală întreagă s-a ridicat în picioare şi a aplaudat-o pe celebra creatoare de modă, chiar dacă aceasta nu a fost prezentă în sală, din cauza unor probleme de sănătate.

În cadrul Transilvania Fashion, au fost oferite premiile Miss Transilvania Fashion 2012, Top Model Transilvania Fashion şi Premiul de Excelenţă în Modeling.

Reporter: Ana Maria Nedelea
Imagine: Radu Zincă

Comenteaza