Aventura incredibilă a unui bătrânel, pornit din Moldova la Cluj să-și găsească fratele. A umblat nemâncat trei zile și a stat în frig și ploaie

Aventura incredibilă a unui bătrânel, pornit din Moldova la Cluj să-și găsească fratele. A umblat nemâncat trei zile și a stat în frig și ploaie

Bărbatul din Dorohoi a fost ajutat de doi polițiști, care l-au găsit în zona Tritenii de Jos, după ce a plecat să își caute fratele în zona orașului Câmpia Turzii, fără să aibă mai multe informații. 

Băbatul de 69 de ani, a stat prin ploaie și frig, nemâncat de 3 zile, ca să își găsească fratele. Totul a început în urma unor certuri în familie, când bărbatul a intenționat să se refugieze la fratele său, pe care nu-l mai văzuse și de care nu mai auzise nimic de peste 6 ani.

"Singura informație pe care o știa era că fratele său se află undeva într-un sat din împrejurimile orașului Câmpia Turzii.
S-a urcat în tren, a ajuns la destinație și de aici a început calvarul pentru bătrânel. Nu avea telefon mobil, nu cunoștea pe nimeni, nu avea mâncare, ci doar dorința de a se reuni cu fratele său. A hoinărit 3 zile și 3 nopți prin împrejurimi, întrebând în stânga și în dreapta despre fratele său, însă nimeni nu îl cunoștea.
Salvarea sa a venit din partea lui Mihai și Vlad care erau în patrulare pe raza localității Tritenii de Jos și care l-au găsit mergând fără vreo direcție pe drumurile din proximitate. Imediat colegii și-au dat seama că e vorba despre o persoană vulnerabilă, motiv pentru care l-au abordat și au aflat povestea de viață a bărbatului", transmit cei de la Sindicatul Europol.

Aventura incredibilă a unui bătrânel, pornit din Moldova la Cluj să-și găsească fratele. A umblat nemâncat trei zile și a stat în frig și ploaie
Conform celor de la sindicatul Europol, chiar dacă la prima vedere nu părea o "chestiune de poliție", cei doi polițiști au sărit în ajutorul bărbatului, dându-și seama că dacă nu îl vor ajuta exista riscul ca bătrânul slăbit și epuizat să își piardă viața.

"L-au condus la spital unde a primit îngrijiri medicale, dar suplimentar și-au anunțat toți colegii din împrejurimi în încercarea de a-i mobiliza să îi găsească fratele.
În cele din urmă, ajutorul a venit din partea șefului de post al comunei Frata, Dorel, polițist experimentat și care cunoaște bine populația din zona. A pus cap la cap informațiile oferite de bătrân și astfel a reușit să îi găsească fratele.
Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii au reușit să găsească familia căutată timp de 3 zile pe drumurile unor sate din județul Cluj de un bărbat în vârstă de 69 ani.
După ce s-a stabilit că starea sa de sănătate îi permite să părăsească spitalul, polițiștii i-au dat vestea cea bună. „V-am găsit fratele! Vă ducem la el!”. Bătrânul doar i-a privit și a început să lacrimeze. Erau lacrimi de fericire că după 6 ani, a reușit să dea de urma fratelui său.
Nu e greu să fii uman! Felicitări colegilor pentru implicare", au mai transms reprezentanții Sindicatului Europol.

Comenteaza