Avere impresionantă pentru o familie de bugetari din Cluj: 1 milion de euro VIDEO

Avere impresionantă pentru o familie de bugetari din Cluj: 1 milion de euro VIDEO
O familie de bugetari din Cluj a reuşit să adune o avere impresionantă, de 1 milion de euro! Asta in conditiile in care sotul, Mircea Pop, a lucrat la Compania Nationala de Autostrazi şi a fost consilier pe probleme de infrastructură in perioada guvernarii Nastase, iar sotia acestuia, Mariana Pop, lucrează şi în prezent la DRDP Cluj. Familia Pop apare acum şi în acţionariatul firmei care a proiectat centura Vâlcele - Apahida, al cărei preţ a crescut de trei ori şi care s-a surpat la doar câteva luni de la deschidere.

Deşi recunoaşte că n-a mai întâlnit o lucrare cu atâtea probleme, patronul firmei care a încasat aproximativ 200.000 de euro pentru proiectul centurii de Est a Clujului nu îşi asumă nici o răspundere.

Proiectantul susţine că s-au făcut studii geotehnice conform standardelor, dar alunecările de teren care au întârziat şi împiedicat finalizarea centurii nu au putut fi prevăzute.

Patronul firmei DP Consult spune că triplarea preţului la centura Vâlcele - Apahida este acoperită cu documente.

"Aici a fost un proiect ferm şi numai prin aprobare de lucrări suplimentare şi alte lucrări decât cele prevăzute în proiectul iniţial s-au făcut. Toate sunt aprobate, toate sunt cu acte în spate. Nu pot să vă spun eu o persoană anume sau cineva", a spus Mircea Pop.

Acţionar majoritar al firmei DP Consult, care a proiectat centura de ocolire, Mircea Pop a fost director în Compania Naţională pentru Autostrăzi şi Drumuri Naţionale şi consilier al fostului premier Adrian Năstase. Soţia sa, Mariana Pop, este şi acum şef al laboratorului de verificări de calitate în cadrul Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Cluj, beneficiarul centurii Vâlcele-Apahida.

Reporter: Valentin Mălăescu
Imagine: Călin Fedeleş

Comenteaza