Avertisment îngrijorător din partea unui lider european: „Dacă Rusia va câştiga în Ucraina, Putin îi va ataca şi pe alţii”

Avertisment îngrijorător din partea unui lider european: „Dacă Rusia va câştiga în Ucraina, Putin îi va ataca şi pe alţii”
| Foto: Sputnik

Preşedintele polonez Andrzej Duda a afirmat că Vladimir Putin va ataca şi alte state dacă Rusia va câştiga războiul din Ucraina.

Declaraţia a fost făcută în cadrul unei vizite la Washington, care a marcat cea de-a 25-a aniversare a aderării Poloniei la NATO, potrivit Ukrinform.

În timpul discursului său, preşedintele polonez a reiterat rolul important jucat de SUA în acordarea de asistenţă suplimentară pentru Kiev, pe măsură ce trupele ucrainene întâmpină lipsa de muniţie.

,,Dacă Rusia câştigă războiul din Ucraina, va ataca încă o dată. Va ataca alte state", a subliniat el. ,,De aceea trebuie să fie opriţi. Trebuie să fie blocaţi. Trebuie să fie pedepsiţi", a adăugat liderul polonez în cadrul emisiunii ,,Balance of Power" de la Bloomberg Television.

Afirmaţiile preşedintelui Duda vin în contextul vizitei sale la Casa Albă împreună cu premierul polonez Donald Tusk, într-un moment critic al războiului din Ucraina, notează Bloomberg. SUA, Polonia şi alţi aliaţi ai Ucrainei se străduiesc să ofere mai multă asistenţă Kievului, în condiţiile în care stocurile de arme ale ţării se diminuează, iar războiul se prelungeşte.

Comenteaza