Avertizare de furtuni în Cluj până sâmbătă

Avertizare de furtuni în Cluj până sâmbătă
Clujenii se pot aştepta la furtuni şi vijelii vineri şi sâmbătă, după ce meteorologii au emis în această dimineaţă o atenţionare cod galben de ploi şi vijelii pentru 17 judeţe din jumătatea de vest a ţării, inclusiv Clujul.


Avertizarea este valabilă de vineri, ora 15.00, până sâmbătă, ora 20.00, interval în care pot fi înregistrate averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat căderi de grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 25-30 de litri pe metru pătrat şi izolat - în special în Banat şi Oltenia - 60-70 de litri pe metru pătrat.

Judeţele avertizate cu cod galben sunt Dolj, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Arad, Hunedoara, Sibiu, Alba, Mureş, Cluj, Bihor, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Satu Mare şi Maramureş. Amintim că joi seara o furtună puternică a inundat mare parte din oraşul Cluj-Napoca, iar centrul şi o parte din Făget au rămas fără alimentare cu energie electrică. De asemenea, alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în majoritatea comunelor.

Vezi avertizarea Cod Galben
Etichete
Comenteaza