Avionul care l-a transportat pe ÎPS Bartolomeu a sosit la Cluj azi noapte, la 00:45

Avionul care l-a transportat pe ÎPS Bartolomeu a sosit la Cluj azi noapte, la 00:45
Avionul care l-a transportat pe IPS Bartolomeu a aterizat la Cluj la ora 00:45. În jurul orei 01:10, Mitropolitul a fost dus, într-o ambulanţă SMURD, la Clinica de Chirurgie I.
Înalt Prea Sfinţitul Bartolomeu, mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, a aterizat luni noaptea la Cluj, venind de la Viena cu un avion privat. Bartolomeu este bolnav grav, motiv pentru care a fost transportat întubat. El are probleme pulmonare, dar și o boală de inimă.

Peste zece preoţi, alături de două echipaje SMURD, au aşteaptat la scara aeronavei care l-a adus la Cluj pe Mitropolitul Bartolomeu.

Imediat după aterizarea la Cluj, înaltul ierarh a fost urcat într-o ambulanţă SMURD care l-a transportat la Clinica de Chirurgie I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.

”Starea sa este gravă. Rămâne să vedem ce spun medicii din Austria legat de tratamentul său”, a spus medicul Nicolae Moldovan.

Înaltul prelat a fost transportat la clinica AKH din Viena în 14 ianuarie, după ce medicii de la Institutul Clinica de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, unde mitropolitul era internat din 22 decembrie, i-au recomandat un examen de specialitate cardiologic, care nu putea fi realizat în ţară din cauza lipsei aparaturii de specialitate. A fost luată în calcul, de asemenea, o intervenţie chirurgicală non-invazivă pentru schimbarea valvelor aortice. Din cauza problemelor pulmonare ale mitropolitului şi a celorlalte probleme de sănătate constatate, medicii au renunţat însă la varianta operaţiei şi au respectat decizia acestuia de a se întoarce la Cluj.


DECLARAŢIE

"Cert este că de fiecare dată când am vorbit cu specialiştii din Austria, mi-au spus că afecţiunile lui pulmonare sunt redutabile. Aceste afecţiuni pulmonare erau şi la noi, dar probabil că s-au acutizat pe drum.El o să fie probabil internat într-o secţie de terapie intensivă performantă. Eu am o secţie de terapie intensivă care nu este ţintită pe afecţiuni cardiorespiratorii... şi o să fie tratat în continuare"
prof. dr. Mihai Lucan, şeful Clinicii de Urologie şi Transplant Renal


CITEŞTE ŞI:
PS Vasile Someşanul: ÎPS Bartolomeu va fi ţinut sub supraveghere până când va putea ajunge acasă, unde şi-a dorit să treacă în nefiinţă
Mitropolitul Clujului, externat din Viena în stare critică
Comenteaza