Avocata acuzată de furt, înşelăciune şi fals, eliberată

Avocata acuzată de furt, înşelăciune şi fals, eliberată
Avocata Ioana Foia, trimisă în judecată în trei dosare penale, a fost eliberată din arest preventiv de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Reporterii ZIUA de CLUJ au întâlnit-o ieri pe holurile Palatului de Justiţie pe avocata Ioana Foia, însă aceasta nu mai era purtată de poliţişti către boxa acuzaţilor, ci îşi căuta propriul dosar penal pentru a-l studia. “Nu doresc să comentez cum am ajuns în situaţia aceasta. Am fost eliberată în 1 noiembrie de către Înalta Curte”, ne-a spus Foia. Aceasta a fost arestată preventiv de către magistraţii Curţii de Apel Cluj în 13 mai, fiind acuzată de furt, exercitarea fără drept a unei profesii şi înşelăciune. Avocata a fost trimisă atunci în judecată pe motiv că, în timp ce se afla în incinta unui salon de cosmetică, a sustras sumele de 100 de lei, respectiv 200 de euro din geanta unei femei. Celelalte două infracţiuni ar fi fost comise în perioada octombrie 2008 - octombrie 2009, pe când era suspendată din Baroul Cluj. Procurorii susţin că în respectiva perioadă femeia a continuat să încaseze bani de la clienţi pentru a le întocmi diverse acte.

Avocata Ioana Foia a mai fost trimisă în judecată în alte două dosare, în lunile ianuarie şi februarie, pentru înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. O grefieră şi o judecătoare de la Turda, audiate într-unul din dosare, au povestit cum au descoperit o sentinţă falsă redactată de inculpată.

Comenteaza