Avocata prinsă la furat, condamnată cu suspendare

Avocata prinsă la furat, condamnată cu suspendare
Magistraţii Curţii de Apel Cluj au condamnat-o pe Ioana Foia la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare în dosarul în care a fost acuzată de furt calificat, înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii. Sentinţa poate fi atacată cu recurs.
Avocata Ioana Foia, suspendată din Baroul Cluj, a fost condamnată la 1 an de închisoare pentru infracţiunea de exercitare fără drept a unei profesii, 1 an şi 6 luni pentru înşelăciune şi 6 luni pentru furt calificat. “Constată concursul real de infracţiuni, contopeşte pedepsele şi aplică pedeapsa rezultantă de 1 an şi 6 luni închisoare. Dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 6 luni”, se arată în minuta sentinţei. Ioana Foia a stat în arest preventiv în perioada 14 mai - 1 noiembrie 2010, fiind arestată după ce a furat 100 de lei şi 200 de euro din poşeta unei femei într-un salon de cosmetică. Foia poate ataca cu recurs sentinţa Curţii de Apel.

Instanţa a menţinut măsura sechestrului asiguratoriu instituit asupra cotei-părţi a inculpatei din apartamentul deţinut în Cluj-Napoca. De asemenea, Foia a fost obligată la plata despăgubirilor civile către patru persoane, în sume diferite ce însumează aproximativ 30.000 de lei. Inculpata trebuie să achite şi cheltuielile judiciare, către stat în cuantum de 1.500 de lei şi către o parte civilă în cuantum de 700 de lei.


Comenteaza