Avocaţii primarului Anghel, în război cu DNA Cluj

Avocaţii primarului Anghel, în război cu DNA Cluj
Apărătorii fostului primar din Baia Mare, Cristian Anghel, acuză DNA Cluj că tergiversează dosarul privind eliberarea condiţionată a politicianului. În replică, procurorul-şef a precizat că toate procedurile au respectat termenele legale.
Judecătoria Baia Mare a admis în 12 ianuarie propunerea de eliberare condiţionată a lui Cristian Anghel, propunere formulată de o comisie din cadrul Penitenciarului Baia Mare. “La judecarea propunerii a fost prezent şi un procuror DNA care a solicitat instanţei admiterea propunerii şi eliberarea d-lui Anghel. Cu toate acestea, la două zile distanţă, cu 3 ore înainte de expirarea termenului, DNA a formulat recurs împotriva sentinţei”, se arată în comunicatul avocaţilor Eugen Iordăchescu şi Radu Chiriţă.

“Este dreptul instituţiei să atace cu recurs, chiar dacă procurorul prezent la judecare a susţinut eliberarea. Au mai existat astfel de cazuri. Iar recursul a fost formulat cu trei zile înainte de expirarea termenului”, a precizat procurorul-şef DNA Cluj, Elena Botezan. “La 17 ianuarie 2011, dosarul cauzei a fost trimis la DNA, Serviciul teritorial Cluj, în vederea redactării motivelor de recurs. De la acea dată procurorii DNA tergiversează redactarea motivelor de recurs, cu consecinţa faptului că dosarul nu poate fi înregistrat la Tribunalul Maramureş pentru judecarea recursului. Astfel, ca urmare a atitudinii vădit abuzive a procurorilor DNA, dl. Anghel continuă să fie deţinut, deşi îndeplineşte toate condiţiile legale pentru a fi eliberat condiţionat şi există o sentinţă a Judecătoriei Baia Mare în acest sens”, susţin avocaţii.

În schimb, procurorul-şef al DNA Cluj, Elena Botezan, spune că dosarul a fost expediat de la judecătorie către DNA mai târziu de 17 ianuarie şi motivele de recurs au fost redactate în termenul legal de 20 de zile de la data formulării recursului. Motivele de recurs au fost trimise la instanţa din Baia Mare în data de 1 februarie. Aşteptăm şi noi să se stabilească termenul de judecată”, a declarat procurorul.

Comenteaza