Avocatul clujean Gheorghiţă Mateuţ va analiza acuzaţiile de plagiat

Avocatul clujean Gheorghiţă Mateuţ va analiza acuzaţiile de plagiat
Profesorul de drept penal Gheorghiţă Mateuţ (foto), cel care a reprezentat în instanţă persoane publice, între care şi fostul primar al Clujului Sorin Apostu, face parte de ieri din noua componenţă a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Noua componenţă a CNATDCU - for care a dat primul verdict de plagiat în cazul premierului Victor Ponta - a fost publicată vineri în Monitorul Oficial (MO), numărul de membri fiind mărit de la 21 la 44. Organizarea şi funcţionarea CNATDCU sunt reglementate printr-un ordin emis la 5 septembrie de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Din componenţa noului consiliu fac parte şi rectorul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), Ioan Aurel Pop, Alexandru Irimie (Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj), Vasile Cristea (UBB), Grigore Băciuţ (Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj) şi Alexandru Surdu (UBB).

Preşedintele şi cei trei vicepreşedinţi ai Consiliului General (CG) al CNATDCU vor fi aleşi de către membri la prima şedinţă. Noul CG are reprezentanţi de la instituţii de învăţământ superior din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Timişoara, Sibiu, Ploieşti şi Târgu-Mureş, precum şi de la Academia Română. Printre membri se mai numără Răzvan Teodorescu, Ionel Haiduc, Eugen Simion, Nicolae Zamfir, Florian Popa, Vlad Nistor şi Alexa Visarion. În comisia de ştiinţe juridice se află şi avocatul Gheorghiţă Mateuţ, desemnat din partea UBB. Regulamentul de funcţionare a CNATDCU prevede că forul are printre atribuţii evaluarea dosarelor de acordare a titlului de doctor, propunând acordarea sau neacordarea acestuia, prin ordin emis de ministrul Educaţiei.

(A.M.)

 

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza