Balul Operei aduce mâine spiritul Vienei la Cluj. ziuadecj.ro transmite toate momentele

Balul Operei aduce mâine spiritul Vienei la Cluj. ziuadecj.ro transmite toate momentele
Melodii, dansuri şi decoruri specifice capitalei Austriei, Viena, la ediţia din acest an a Balului Operei, a 20-a.

"Pentru mulţi dintre ardeleneni Viena este o nostalgie, un loc pe care îl consideră aproape acasă şi în care toţi visează să trăiască. Sperăm ca prin această ediţie să le aducem o bucurie", a declarat Matei Miko, organizatorul evenimentului. Mâine seară de la 18.30 are loc la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca Marele Balul al Operei, iar duminică după-masa, de la ora 17, evenimentul va continua Gala Laureaţilor, o manifestare dedicată valorii. În prima seară, balul va debuta cu un recital al artistului Marius Ciprian Pop, urmat de tradiţionalul vals prezentat de elevii Centrului de Excelenţă Cluj şi de spectacolul de operă Servus Viena, cu selecţiuni din momentele nemuritoare ale liricii compozitorilor Johann Strauss-tatăl şi Johann Strauss-fiul.

Seara va continua cu decernarea Trofeelor Lya Hubic, a Premiului Mecena, a Medaliei Emblemă de Cluj, precum şi de momentul dedicat Seniorilor Cetăţii. În timpul pauzei de şampanie se va desfăşura momentul multimedia dedicat Balului Operei 1992-2012. Nu vor lipsi Gala de modă, Festivalul de Artă Culinară Gusturi Transilvane, precum şi un spectacol susţinut de Mihai Băjinaru & Maria Bota.

Duminică seara va avea loc un recital susţinut de talentatul violonist Gabriel Croitoru cu celebra vioară Guarnieri - „Catedrala" ce a aparţinut lui George Enescu, acompaniat de pianistul Horia Mihail, urmat de un cocktail oferit invitaţilor. "Sper ca după un asemenea eveniment Clujul să fie evocat în contextul unor manifesări ca Balul Operei, TIFF, Festivalul Toamna Muzicală Clujeană, Interferenţe sau Comedy Cluj şi mai puţin despre primarul arestat, Caritas sau bănci tricolore", a declarat Rareş Bogdan, amfitrionul celor două seri, alături de Melania Medeleanu.

ziuadecj.ro va transmite în format livetext, sâmbătă şi duminică, toate momentele Balului Operei.

Etichete
Comenteaza