Balul Operei, ziua I, în direct pe ziuadecj.ro FOTO / VIDEO

Balul Operei, ziua I, în direct pe ziuadecj.ro FOTO / VIDEO
A 20-a ediţie a Balului Operei de la Cluj e transmisă livetext şi multimedia de ziuadecj.ro, astăzi şi mâine.
Transmisia livetext a început la ora 18.30, cu o jumătate de oră înainte de începerea evenimentului. Rămâneţi pe ziuadecj.ro pentru toate amănuntele, pentru fotografii şi materiale video de la Balul Operei.

12.30 A zecea ediţie a Gusturi Transilvane are loc în foyerul Operei, anunţă amfitrionii. Multe dintre restaurantele Clujului îşi prezintă creaţiile în holul instituţiei de cultură. Melania Medeleanu şi Rareş Bogdan anunţă închiderea serii, cu anunţul că spectacolul continuă şi mâine. Transmisia livetext a ziuadecj.ro se încheie aici.

12.27 "Sunt sigură că în momentul în care ne va vedea se va gândi la o altă colecţie", spune Basso-Stănescu, referindu-se la Zina Dumitrescu.

12.23 Ioan Sbârciu, fost rector al UAD şi actual senator, revine pe scenă pentru a  decerna premiul Moda Cum Laudae. "A contribuit foarte mult la emanciparea modei în România şi la apariţia unei noi generaţii. E un monstru sacru. Di păcate nu e aici", spune el. Premiul îi este decernat cunoscutei Zina Dumitrescu. "Această doamnă se află acum într-un azil, va vedea aceste imagini în câteva zile. Vă mulţumim, doamnă!", spune amfitrionul Rareş Bogdan, care îi invită pe cei prezenţi să se ridice în picioare pentru a o aplauda.

12.17 Ioana Mădălina Pop este Miss Transilvania Fashion 2012, Top Model Transilvania Fashion e Olga Lungu. Premiul de Excelenţă în Modelling îi este decernat Cristinei Petrovici.

12.17 Amfitrionii revin în scenă şi o invită alături de ei pe Elena Basso Stânescu, reputat profesor al Universităţii de Arte şi Design din Cluj. "Sunt alături de Balul Operei numai de la prima ediţie. În paralel cu balul, pot spune că UAD şi programul Transilvania Fashion a creat un alt eveniment, care e clar un brand al Clujului - Gala Absolvenţilor UAD, care are loc în vară, cu ocazia absolvirii de licenţă şi master, împreună cu expoziţia Absolvenţilor UAD. E un fenomen unic în România, găzduieşte pe aproape 3.000 metri pătraţi creaţiile elevilor UAD. Un regal de artă", spune ea. Ea îi va ajuta pe amfitrioni să decerneze premiile Miss Transilvania Fashion 2012, Top Model Transilvania Fashion, premiul de Excelenţă în Moddeling şi Moda cum Laudae.

00.02 A cincea şi ultima prezentare de modă este semnată de George Hoşbotă, unul dintre cei mai buni creatori de modă români ai momentului, după cum îl prezintă amfitrioana Melania Medeleanu.

 

23.53 "Motion Diva", de Călina Langa, este a patra prezentare de modă a serii.

23. 52 Melania Medeleanu transmite din nou mulţumirile organizatorilor către sponsori.

23.37 "Somewhere over the rainbow" este numele următoarei colecţii de modă ce va fi prezentată la Balul Operei. Colecţia e semnată de Carmen Emanuela Pop, studentă la Universitatea de Arte Bucureşti.

23.24 Monica Sălcudean este creatorul de modă care îşi prezintă acum creaţiile, sub marca Monesse.

23.16 Modelele de la Transilvania Fashion defilează pe scenă în noua colecţie Jolidon. Prezentarea se încheie cu două unicate.

23.10 Prezentarea Jolidon începe cu imagini de la târgul Ultra Lingerie de la Paris.

23.00 Melania Medeleanu revine în scenă. "Veţi vedea ceea ce vedeţi în fiecare an la Balul Operei, dar în acest an e altfel. Transilvania Fashion include cinci prezentări de modă inedite, care combină moda cu filosofia", spune ea. Gala Transilvania Fashion a ajuns la a 36-a ediţie. Amfitrioana explică: "Balul Operei e la ediţia 20, Transilvania Fashion e la a 36-a ediţie pentru că sunt câte două colecţii pe an: toamnă-iarnă şi primăvară-vară".

22,10 După momentul Seniorilor Cetăţii, publicul este invitat în foyerul Operei, unde în pauza de o jumătate de oră este proiectat un moment multimedia, cu imagini din cele 20 de ediţii ale Balului Operei.

21.40 E momentul pentru Seniorii Cetăţii. Distincţia o primesc Nicoleta Brad, Radu Mleşniţe, Attila Szeplaki, Mihaela Rus, Viorel Nimigeanu, Ioan Cristofor, Ladislau Giemant, Mircea Muthu, Attila Varga, Sergiu Nedevschi şi Ioan Arborean.

20.37 Emblemele Clujului au fost oferite companiilor Terapia Ranbaxy, Farmec şi Banca Transilvania, respectiv Consiliului Judeţean Cluj.

21.35 Premiul Mecena este oferit de Ioan Sbârciu. Îl primeşte preşedintele Consiliului de Administraţie de la Banca Transilvania, Horea Ciorcilă.

21.30 Premiul Lya Hubic este decernat pentru Cvartetul Transilvan de la Academia de Muzică, Liceul de Coregrafie, Liceul de Muzică, mezzosoprana Iulia Merca de la Opera Română, Jakab Melinda de la Opera Maghiară şi dirijorul Mihai Agafiţa de la Filarmonica Transilvania.

21.20 Urmează momentul Lya Hubik. Pe scenă a fost invitat fostul rector al Academiei de Muzică din Cluj, Marc Aurel, actual preşedinte al instituţiei de învăţământ. Acesta invocă istoria culturii şi a învăţământului de artă din Cluj.

20.42 Seara continuă cu Dunărea Albastră.

20.29 Momentul de operă s-a încheiat. Urmează un recital de vioară.

20.02 Spectacolul continuă cu un balet şi arii de operă

20.00 "Să înceapă Balul Operei!", anunţă amfitrionii şi părăsesc scena.

19.55 Urmează 50 de minute de operă, anunţă amfitrionii. Înainte de aceasta, însă, momentul sponsorilor: Principalele mulțumiri merg Operei Române, spune Medeleanu. Producătorul Matei Miko, Consiliul Judeţean, Primăria şi Consiliul Local, Trend Communication, Qual Media, Dragoş Damian şi Terapia Ranbaxy - principalul sponsor al evenimentului - Simion şi Teofil Mureşan de la Electrogrup, preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania, Călin Mitică, Vodafone România, Electrica Distribuţie Transilvania Nord, Iulius Mall, Auto Veneţia, Praktiker, Dacia Service SA, EBS România, Casa Pitas, UTI România, florăria Kara, Auto World, Sabion, Getts, Opera Plaza, Onix sunt enumeraţi pe scenă.

19.50 Rareş Bogdan: Daţi-mi voie ca eu şi mulţi alţii să ne gândim la Viena ca la o a doua capitală. "Daţi-mi voie să mă gândesc şi eu la Cluj ca la viitoarea Capitală Culturală Europeană din 2020", răspunde Medeleanu.

Melania Medeleanu: "Balul Operei a devenit un eveniment Cluj care face cinste acestui oraş. A trecut de vârsta majoratului şi a contribuit destul de mult la recunoaşterea valorilor clujene.

19.40 Amfitrionii Melania Medeleanu şi Rareş Bogdan au intrat pe scenă. "Înainte de a vorbi despre bal şi despre motivul pentru care tindem spre Viena, aş vreea să salut pe cineva din sală, pentru că a fost aproapei de noi, de credincioşii care încercăm măcar duminica să ne apropiem de bunul Dumnezeu. Voi face referire un minut la un eveniment de ieri care nu va umbri această seară. Ieri a suferit o înfrângere, dar nu e definitivă. Cel puţin un million de ardeleni au plâns pentru că-l caută acum pe bunul Dumnezeu cu gândul la mitropolitul Şaguna de la Sibiu", spune Rareş Bogdan.

19.30 Balul Operei începe cu un recital de muzică folclorică susţinut de interpretul Marius Ciprian Pop şi de taragotistul Mihai Mariş.

18.59 rectorul Academiei de Muzică, Aurel Marc, a sosit şi el.

ora 18.50 Mitropolitul Andrei, dar şi senatorul Ioan Sbârciu, au intrat acum în clădire.

ora 18.45 A venit şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

ora 18.40 Bună seara, Bine v-am găsit la a 20-a ediţie a Balului Operei, care începe în această seară. Orchestra Operei face acum probe de sunet, în vreme ce invitaţii continuă să vină în sală. Pe toate scaunele din sală, dar şi din loje, a fost distribuită ediţia de astăzi a ZIUA de CLUJ, care promovează, pe întreaga ultimă pagină, evenimentul din această seară.

 

FOTO Andreea Simionaș, Ioana Tohat

Etichete
Comenteaza