Bani publici, pierduţi în procese hilare VIDEO
- Scris de REALITATEA TV Cluj
- 03 Sep 2013, 20:39
- Eveniment
- Ascultă știrea
Două familii defavorizate au locuit, cu aprobarea primăriei, aproape zece ani în adăpostul de protecţie civilă de la subsolul unui bloc. În timp, una dintre familii a ajuns să aibă restanţe la asociaţie de peste 36.000 de lei din care 17.000 de lei cheltuieli comune. Pentru această sumă, asociaţia de proprietari a pornit proces împotriva proprietarului subsolului, adică primăria.
Reporter: E normal sa se ajunga la asa suma?
Mioara Agoston, proprietar: Mi se pare ca nu si procesul s-a tot amanat. Banii publici, banii nostri pentru ca si la noi s-au marit taxele din cauza asta pentru ca banii trebuiau recuperati oricum.
La sfârşitul lunii trecute, locatarii de la subsol au fost evacuaţi.
Pana de curand in subsolul blocului, mai exact in adapostul de protectie civila, au locuit mai bine de 10 oameni, dupa ce acestia au fost evacuati asociatia de proprietari au chemat deratizarea si au curatat locul. Apoi au montat un lacat aici la poarta pentru a fi siguri ca doar locatarii vor avea acces la subsol.
Reprezentanţii Primăriei spun că vor recupera banii de la chiriaşii evacuaţi.
"Sumele respective au fost achitate de municipalitate avand in vedere ca cotele indivize aferente imobilelor unde locuiau chiriasii sunt in proprietatea administratiei, urmand ca primaria sa se indrepte impotriva chiriasilor pentru recuperarea debitelor", a precizat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.
Alţi 23.000 de lei, cu tot cu cheltuieli de judecată, au fost pierduţi de primărie în favoarea asociaţiei de locatari din blocurile sociale ridicate acum 5 ani. Banii reprezintă plata reparaţiilor la centralele termine de la parterul fiecărui bloc.
"Urmare a contractului care e facut cu primaria de fiecare persoana, centralele intra in atributiunile primariei pentru a le repara si a le pune in functiune...noi fiind chiriasi ne-am ocupat. O gramada de centrale s-au stricat. O trebuit reparate", a menţionat Paul Boancă, preşedintele asociaţiei de proprietari.
Reprezentanţii Primăriei au altă variantă şi spun că cheltuielile trebuie suportate de chiriaşi.
"Conform contractului de inchiriere pe care acestia il au atunci cand ocupa un imobil detinut de adminutratie au obligatia sa achite cheltuielile curente, respectiv cheltuielile aferente reparatiilor care se intreprind in imobilul coproprietate", a precizat Oana Buzatu.
Instanţa le-a dat dreptate oamenilor, care acum aşteaptă banii de la municipalitate. Sumele pierdute de Primărie în procese au fost alocate la ultima şedinţă de consiliu local.
Reporter: Alin GOLBAN
Imagine: F. DAN / R. RÂŞNOVEANU