Bărbat atacat de URS / Multiple leziuni la nivelul toracelui și membrelor inferioare

Bărbat atacat de URS / Multiple leziuni la nivelul toracelui și membrelor inferioare

Un bărbat a fost atacat de o ursoaică care avea și doi pui, în seara de luni, 22 iulie, într-un județ vecin Clujului. La fața locului s-a deplasat un echipaj de terapie intensivă mobilă SMURD.

Bărbatul se afla în extravilanul localității Sântioana, comuna Mărişelu, județul Bistrița Năsăud, când a fost atacat de fiară. Acesta lucra la instalarea unui gard electric care să țină animalele sălbatice la distanță de terenul său. 

Echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD a intervenit luni seara pentru acordarea primului ajutor unui bărbat atacat de urs. Bărbatul era conștient, cu leziuni la nivelul membrelor inferioare și în zona lombară. Acesta a fost adus în întâmpinarea echipajelor medicale de către aparținători, a informat bistriteanul.ro

„Bărbatul de 43 ani, atacat astăzi de urs pe raza localității Sântioana, este în curs de investigații în Unitatea de Primire a Urgențelor-SMURD din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița.

Pacientul este stabil hemodinamic și respirator, conștient, cooperant și prezintă multiple leziuni la nivelul toracelui și membrelor inferioare. Va rămâne internat la Secția Chirurgie Generală pentru supraveghere și tratament de specialitate”, a transmis purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița.

Primarul comunei Mărişelu, Horea Petruţ, a precizat pentru Agerpres că bărbatul rănit este un localnic din Sântioana care, din primele informaţii, ar fi mers să îşi îngrădească un teren agricol cu gard electric, moment în care a fost atacat de o ursoaică cu doi pui.

Comenteaza