Bărbat carbonizat în apartament / Lumina adusă de la Înviere i-a adus... moartea

Bărbat carbonizat în apartament / Lumina adusă de la Înviere i-a adus... moartea

Pentru un bărbat în vârstă de 74 de ani lumina adusă în noaptea de Înviere i-a fost fatală. A uitat lumânarea aprinsă, iar obiectele din locuință au început, pe rând, să ardă...

În dimineața de Paște, în jurul orei 6.20 pompierii din capitală au fost solicitați pentru a stinge un incendiu care a izbucnit la ertajul 12 al unui bloc de locuințe de pe Bulevardul Obregia. După lichidarea focarului, pompierii au găsit în interiorul apartamentului o persoană carbonizată. Aceștia au descoperit inclusiv cauza incendiului: o lumânare lăsată nesupravegheată, a transmis stirileprotv.ro

O intervenţie complexă a avut loc, în această dimineață, într-un apartament din sectorul 4 al Capitalei. Primii pompieri care au ajuns la locul intervenției au constatat că incendiul se manifesta la etajul 12 al unui bloc de locuințe cu 14 niveluri, iar casa scării era inundată cu fum.

Din nefericire, o persoană a fost găsită carbonizată în balconul locuinţei afectate de incendiu. Totodată, alte trei persoane au fost evacuate preventiv de la etajele superioare, nefiind necesar transportul acestora la unități spitalicești. În urma cercetărilor efectuate, pompierii au stabilit drept cauză probabilă a producerii incendiului o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată.

Recomandăm cetățenilor să respecte câteva reguli esențiale pentru a nu deveni victime ale incendiilor. Este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile. În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu lumânările aprinse”, au transmis pompierii bucureșteni într-un comunicat de presă.

Comenteaza