Bărbat din Câmpia Turzii, prins cu alcoolemie de peste 1 mg/l. Avea permisul suspendat, iar polițiștii l-au arestat preventiv

Bărbat din Câmpia Turzii, prins cu alcoolemie de peste 1 mg/l. Avea permisul suspendat, iar polițiștii l-au arestat preventiv
| Foto: Fotografie ilustrativă

Un bărbat din Câmpia Turzii care avea permisul de conducere suspendat s-a urcat la volan cu o alcoolemie uriașă de 1,34 mg/l. Polițiștii l-au depistat în trafic, iar acesta a fost arestat preventiv.

Potrivit unui comunicat al IPJ Cluj, la data de 29 septembrie a.c. polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii au dispus măsură reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat, de 35 de ani, din Câmpia Turzii, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„În fapt, la data de 28 septembrie a.c., în jurul orei 19.45, în timp ce conducea autoturismul pe strada Laminoriștilor din Câmpia Turzii, acesta a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate mostre biologice.

Totodată, polițiștii au constat că bărbatul nu avea dreptul de a conduce autovehicule, având permisul de conducere reținut ca urmare a săvârșirii unei alte infracțiuni rutiere în cursul anului 2023.

Astfel, în baza probatoriului administrat, în data de 29 septembrie a.c. bărbatul de 35 de ani a fost reținut pentru 24 de ore. Ulterior, pe numele acestuia, magistrații Judecătoriei Turda au dispus măsură arestării preventive pentru 30 de zile”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Nereguli pe șoselele din Gherla


„La data de 30 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla – Compartimentul Rutier au oprit în trafic, pe strada Liviu Rebreanu din municipiu, un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani, din Gherla.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, fiind înregistrată o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru a-i fi recoltate mostre biologice.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” au mai transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Polițiștii au depistat în Gherla și un tânăr care ar fi consumat substanțe psihoactive.

„În data de 1 octombrie a.c., în jurul orei 02.20, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla au oprit pe strada Liviu Rebreanu din municipiu, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul pentru detectarea substanțelor psihoactive, reieșind indicii cu privire la prezența acestora.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză se efectuează cercetări pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” au precizat reprezentanții IPJ Cluj.

Comenteaza