Bărbat din Cluj, arestat preventiv. Este acuzat de hărțuire, șantaj, violențe, amenințare, distrugere și sechestrare

Bărbat din Cluj, arestat preventiv. Este acuzat de hărțuire, șantaj, violențe, amenințare, distrugere și sechestrare

Bărbatul cercetat pentru mai multe fapte comise contra libertății și integrității persoanei a fost rețiunt de polițiști pentru 24 de ore, iar ulterior a fost arestat preventiv.

Potrivit IPJ Cluj, la data de 7 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară la imobilul unui bărbat de 43 de ani, din municipiu, cercetat pentru infracțiunile de hărțuire, șantaj, lovirea sau alte violențe, amenințare, distrugere și lipsire de libertate în mod ilegal.

În fapt s-a reținut că, în perioada 25 ianuarie a.c. – 3 februarie a.c., bărbatul și-ar fi contactat fosta concubină, în vârstă de 19 ani, prin apeluri telefonice, mesaje scrise și vocale, care, prin conținut și frecvență, i-ar fi creat o stare de temere victimei. Acesta ar fi amenințat-o cu acte de violență, dar și cu publicarea unui material video de natură a-i compromite imaginea, cu scopul de a determina-o pe tânără să îi răspundă la solicitările sale.

Totodată, în sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în cursul lunii ianuarie a.c., în timp ce se afla în locuința unui prieten, bărbatul l-ar fi agresat fizic pe fondul unor neînțelegeri, distrugându-i, totodată, telefonul mobil în valoare de aproximativ 800 de lei. Tot în acest context, cel în cauză ar fi amenințat-o cu acte de violență pe o minoră de 14 ani, care se afla în incinta imobilului și pe care o cunoștea, agresând-o fizic, prin faptul că a strâns-o de mâini.

De asemenea, tot în cursul lunii ianuarie a.c., bărbatul s-ar fi întâlnit cu minora de 14 ani, pe care ar fi determinat-o să intre în locuința lui și nu ar fi lăsat-o să iasă. În momentul în care minora a reușit să iasă din imobil, bărbatul a mers după ea și a agresat-o fizic.

În cadrul percheziției efectuate a fost ridicat un dispozitiv mobil de stocare ce prezintă interes în cauză.

Astfel, probatoriul administrat de polițiști a condus la reținerea bărbatului pentru 24 de ore, în baza ordonanței emise în data de 7 martie a.c., iar la data de 8 martie a.c. acesta a fost prezentat instanței de judecată de către procuror, cu propunere de arestare preventivă, măsură ce a fost însușită de judecătorul de drepturi și libertăți, care a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările în cauză sunt continuate sub aspectul infracțiunilor menționate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda.

Comenteaza