Bărbat reținut pentru proxenetism și viol: Aducea o minoră la Cluj-Napoca pentru practicarea prostituției și cerșetoriei

Bărbat reținut pentru proxenetism și viol: Aducea o minoră la Cluj-Napoca pentru practicarea prostituției și cerșetoriei
| Foto: oradesibiu

Un bărbat este cercetat pentru trafic de minori, trafic de persoane și viol. Acesta ar fi obligat inclusiv o minoră să practice cerșetoria și prostituția în Cluj-Napoca.

Din cercetările poliției reiese faptul că timp de cinci ani, în perioada 2019 - 2024, un bărbat s-ar fi aflat în relații simulate de concubinaj cu trei persoane, dintre care una minoră, și le-ar fi obligat, prin violență, să practice prostituția și cerșetoria în folosul său.

Victimele ar fi fost ținute de către acesta în locuința sa și ar fi fost constrânse să întrețină relații sexuale cu diverși clienți, pe care i-ar fi racolat prin intermediul unor anunțuri postate pe anumite site-uri.

În cazul în care una dintre persoanele vătămate ar fi refuzat să continue practicarea prostituției, ar fi fost agresată, în prezența celorlalte, pentru a le menține astfel sub autoritatea sa și într-o stare permanentă de dependență.

Bărbatul a fost prins în flagrant delict, în timp ce ar fi exploatat persoana minoră, pe care ar fi transportat-o în municipiul Cluj Napoca, pentru practicarea prostituției și cerșetoriei.

"La data de 8 aprilie a.c., a fost efectuată o percheziție domiciliară, în județul Sălaj, la locuința bărbatului cercetat, unde au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, două telefoane mobile, 20 de cartele SIM, 3 medii de stocare a datelor informatice (stick-uri de memorie), 119 lei și acte de identitate ale persoanelor vătămate și ale copiilor acestora, precum și alte înscrisuri privind evidența activității infracționale", a transmis IGPR.

La data de 8 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sălaj au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului.

În cursul zilei de marți, 9 aprilie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sălaj, cu propunerea de arestare preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitatea a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au participat polițiștii Secției nr. 2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca și Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj.

Comenteaza