Băsescu: erau informaţii de 6 luni că la Cluj e ceva în neregulă

Băsescu: erau informaţii de 6 luni că la Cluj e ceva în neregulă
Preşedintele Traian Băsescu avea semnale că la Cluj există nereguli şi ilegalităţi încă din urmă cu şase luni, a recunoscut şeful statului, în direct la televiziunea publică. El spune însă că nu se aştepta la cazuri de corupţie şi la Cluj.

"Nu mă aşteptam să fie acolo cazuri de corupţie. Dar e incorect în astfel de situaţii să nu spui pînă la capăt: informaţii că ceva e în neregulă acolo erau de şase luni", a spus Băsescu în emisiunea Prim-plan, de la TVR1. El adaugă însă că, "în mod categoric", informaţiile privind ilegalităţile de la Cluj au ajuns şi la premierul Emil Boc. "Dar asta nu înseamnă că cineva spune "fură mai cu grijă, că se ştie", a completat Băsescu.


Şeful statului spune că în ultimul an au fost foarte mulţi secretari de stat sau persoane cu funcţii similare care au fost înlocuiţi din funcţii pe motive de corupţie. "Dacă e vorba de un secretar de stat, dacă vă uitaţi la ce secretari de stat au fost revocaţi în ultimul an, unul dintre motive e acesta: ministrul primeşte informaţii de la servicii despre activităţi ilegale sau neconforme cu statutul de secretar de stat, iar miniştrii cer premierului schimbarea", a spus Băsescu.

Întrebat dacă arestarea lui Sorin Apostu nu îl va afecta şi pe premierul Emil Boc, pentru care Apostu era considerat mâna sa dreaptă în mandatul lui Boc la Primăria Cluj-Napoca, Băsescu a răspuns că în astfel de cazuri e nevoie "să fim responsabili: nu-mi poţi pune mie mie în spate ce a făcut un prieten de-al meu cu care nu stau zi de zi. Numai de apostu nu-i arde premierului, la ce probleme a avut în ultimii doi ani".

Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, în noaptea de joi spre vineri, sub acuzaţia de luare de mită în formă continuată. În aceeaşi situaţie se află şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Radu Bica.

 

Comenteaza