Băsescu la Sibiu: Andrei Şaguna a ştiut că şcoala, educaţia şi cultura sunt elemente perene ale unui popor

Băsescu la Sibiu: Andrei Şaguna a ştiut că şcoala, educaţia şi cultura sunt elemente perene ale unui popor
Personalitatea mitropolitului Andrei Şaguna (1808 – 1873) a fost evocată astăzi la Sibiu, cu ocazia proclamării sale ca sfânt şi de preşedintele României, Traian Băsescu.

"Este un eveniment istoric, când o persoană care a contribuit la istoria noastră şi a străbunilor noştri devine sfânt. (...) Ca orice patriot a ştiut că dincolo de bătălia de zi cu zi pentru Transilvania şi România, şcoala, educaţia, cultura sunt elemente perene ale unui popor", a precizat Traian Băsescu, în cuvîntul rostit în catedrala mitropolitană, după proclamarea canonizării mitropolitului Transilvaniei Andrei Şaguna.

Preşedintele a luat cuvântul după discursurile patriarhilor ortodocşi Teodoros, al Alexandriei şi întregii Africi şi Daniel, al României, respectiv ale mitropoliţilor Hrisostom, de Patras, Grecia şi Laurenţiu al Ardealului.

De precizat că, după slujbă, europaramentarul Corneliu Vadim Tudor s-a arătat intrigat, în faţa ziariştilor, de faptul că preşedintele a luat cuvântul în biserică.

Atât şeful statului cât şi Victor Ponta nu au oferit declaraţii de presă.

Aproximativ 10.000 de persoane au participat sâmbătă dimineaţă la catedrala mitropolitană din Sibiu la slujba oficiată cu ocazia proclamării în rândul sfinţilor a mitropolitului ortodox din Transilvania, Andrei Şaguna.

Ovidiu Cornea - Sibiu

Comenteaza