Băsescu: reorganizarea României, în etape. Primul termen - iunie 2012

Băsescu: reorganizarea României, în etape. Primul termen - iunie 2012
Reorganizarea teritorială a României, cel puţin în esenţă, poate fi finalizată până în iunie anul viitor, crede preşedintele Traian Băsescu. "După această dată urmează ca alte procese să continue", a spus acesta.

Reorganizarea României ar urma să aibă loc în etape. "Nimeni nu ar putea reorganiza o ţară peste noapte", a spus preşedintele. El spune însă că un prim termen a fost fixat pentru iunie 2012. "Până atunci se pot face toate cele necesare pentru ca alegerile viitoare să fie legitime, să creeze o administraţie locală mult mai suplă şi mai eficientă, urmând ca alte procese să continue", a adăugat şeful statului.


"În România în ultimii 20 de ani s-au făcut mii de legi. Una dintre ele, fundamentală, Legea Împărţirii Administrative a României", datează din 1968. Interesant e că în 21 de ani de la Revoluţie legea nu a fost amendată în conţinutul ei. Şi azi avem în vigoare această lege, care începe cu "Republica Socialistă România". Măcar să fi fost adaptată denumirea ţării", a explicat Băsescu.

Comenteaza