Bătaie de joc la o competiţie de înot. 40 de copii au fost trimişi acasă în lacrimi
- Scris de Ziua de Cluj
- 29 Noi 2014, 14:15
- Eveniment
- Ascultă știrea

Într-un mesaj postat pe pagina personală de pe reţeaua de socializare Facebook, acesta susţine că elevii de la şcoala la care învaţă şi copilul său nu au fost lăsaţi să concureze la competiţia organizată de Transylvania College în incinta complexului de nataţie Universitas din recent modernizatul parc Iuliu Haţieganu.
Aceasta deşi evenimentul se adresa tuturor elevilor cu vârsta cuprinsă între şapte şi 19 ani din Cluj-Napoca, nelegitimaţi la vreun club de înot sau polo.
Problemele au început încă dinaintea startului oficial al întrecerii: fiecare şcoală din municipiu trebuia să primească nişte formulare pe baza cărora elevii unităţii de învăţământ să fie înscrişi în concurs, însă şcoala la care învaţă copilul său nu a primit acele fişe.
"Bătaie de joc! 40 de copii trimişi acasă plângând?!?!?!!! Astăzi s-a "organizat" un concurs de înot de către Transylvania College din Cluj. Fiecare şcoală trebuia să primească invitaţia şi formularele de înscriere şi să-şi înscrie participanţii, şcoala unde învaţă copilul nostru "NU A PRIMIT". Asta e o poveste pe care o vom clarifica cu şcoala!", a scris clujeanul.
În continuare, părinţii nu s-au lăsat bătuţi şi au făcut paşi pentru a-şi înscrie odraslele. Totul pentru ca odată ajunşi la bazin, elanul copiilor să fie tăiat cu sânge rece de la rădăcină: au aflat cu stupoare că nu sunt lăsaţi să concureze.
"Antrenorul de înot (de la bazinul unde are loc concursul, şi care nu e la prima înscriere/ participare) a făcut demersuri pentru a înscrie copiii pe liste, copiii au mers pregătiţi, bucuroşi şi cu vizele necesare, alături de cererile completate si vizate la şcoala unde învaţă. S-au trezit foarte devreme în una din zilele în care programa şcolară nu îi apasă, cu bucurie şi cu emoţia firească a unei astfel de zile. Părinţii la fel, dar ce mai conteaza???? SURPRIZĂ!!!! NU ERAU PE NICI O LISTĂ!!!! Nu mai puţin de 40 de copii!", a precizat părintele.
Ca o soluţie, s-a decis să fie lăsaţi să înoate la finalul competiţiei, însă fără ca rezultatele obţinute să fie luate în considerare în clasamentul oficial.
"Li s-a comunicat din partea organizatorilor să stea până la sfârşit (câteva ore) să facă şi ei "o tură acolo", dar chiar dacă scot timpi buni NU vor fi consideraţi ca participanţi! Mi se pare o soluţie ordinară, puteau face liste suplimentare (ca la alegeri, nu?), dar NU au vrut. NU au vrut!!!!!! 40 de copii. 2014 România, Cluj. Nu şi-au cerut scuze, şi-au "băgat picioarele". În noi toţi", a adăugat revoltat acesta.
În urma celor întâmplate, părinţii celro 40 de copii vor depune marţi reclamaţii.
"Pregătim nişte reclamaţii în scris, marţi le depunem. Din păcate pentru cei 40 nu se poate face nimic - chiar nişte scuze în public ar fi meritat, dar e tardiv, însă pe viitor va conta", a precizat el într-un comentariu la postarea iniţială.
Concursul, aflat la prima ediţie, a fost organizat cu scopul de a încuraja copiii şi tinerii să practice un stil de viaţă activ şi sănătos. În cadrul lui, participanţii au fost împărţiţi în grupe de vârstă, iar fiecare înotător îşi putea alege stilul de start, urmând să parcurgă o lungime de bazin, de 50 de metri, cronometrat de un arbitru.
"Regretăm situaţia creată, însă ne asumăm respectarea regulamentului de înscriere, fiind responsabilitatea noastră, a organizatorilor, de a asigura că această competiţie se desfăşoară în cele mai bune condiţii de siguranţă. Transylvania College acordă cea mai mare importantă sănătăţii şi siguranţei copiilor, iar această preocupare se reflectă şi în evenimentele pe care şcoala le organizează pentru comunitatea locală.
Formularele de înscriere au fost trimise prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean către unităţile de învăţământ din municipiu. A existat un termen limită de înscriere în concurs, pentru a permite organizatorilor şi partenerilor de la Complexul de Nataţie Universitas să se asigure că toţi participanţii au fost vizaţi şi alocaţi grupelor corespunzătoare, pe categorii de vârstă.
În plus, datorită generozităţii sponsorilor, s-au pregătit distincţii pentru toţi participanţii înscrişi, că un semn de apreciere pentru că au ales să petreacă sâmbăta dimineaţă făcând sport şi participând la o astfel de competiţie. Sunt argumente obiective care ne-au împiedicat să primim în concurs copiii care s-au prezentat la faţă locului, în ziua competiţiei, fără înscriere prealabilă şi fără ca profesorul de sport din şcoală să îşi asume responsabilitatea pentru siguranţa lor.
Ne pare rău că această situaţie a umbrit o competiţie atât de frumoasă, care s-a bucurat de participarea a 170 de elevi din 30 de şcoli, precum şi de sprijinul a peste 30 de voluntari, din partea organizatorilor şi a partenerilor, a sponsorilor competiţiei şi din partea şcolilor participante", a transmis Tudor Pop, organizatorul competiţiei.