Bătaie în Parlamentul României între doi foști miniștri. Reacția lui Nicolae Ciucă

Bătaie în Parlamentul României între doi foști miniștri. Reacția lui Nicolae Ciucă
| Foto: g4media

Deputatul PNL Florin Roman susţine că deputatul Dan Vîlceanu l-a agresat la ieşirea din sala de plen cu o lovitură cu genunchiul aplicată în zona nasului.

Deputatul PNL Florin Roman a povestit într-o postare pe o rețea de socializare că Vîlceanu a încercat să îl muşte şi l-a prins de gât. Roman anunţă că va depune solicitare de sancţionare a deputatului, pentru lovire şi va depune plângere penală împotriva acestuia, conform News.ro.

Florin Roman a declarat la Digi24 despre altercaţia din plen că i-a făcut un reproş deputatului Dan Vîlceanu privind prezenţa acestuia în băncile care aparţin Partidului Naţional Liberal, în condiţiile în care este deputat neafiliat.

”I-am spus că încalcă Regulamentului şi a izbucnit o altercaţie verbală, după care deputatul neafiliat a avut un comportament golănesc, practic, dacă vă uitaţi pe camere, sare peste bancă, mă prinde în zona gâtului, mă invită afară din plen la bătaie – vă citez din ce a spus domnul Vîlceanu. Pe parcurs, am încercat să îl liniştesc, să îi spun că se face de ruşine, iar aici afară, sub această cameră, a încercat să mă muşte, m-am ferit şi în acel moment mi-a aplicat o lovitură cu genunchiul în zona nasului”, a povestit Florin Roman.

Liberalul mai spune că agresiunea a început în momentul în care Vîlceanu l-a împins în afara sălii.

Întrebat ce i-a reproşat Vîlceanu, Florin Roman a răspuns: ”Nu ştiu şi nici nu mă interesează. Singurul lucru care mă interesează este că un deputat îşi permite să agreseze un alt deputat în Parlamentul României”, conform sursei citate.

Florin Roman a mai declarat că a cerut deja oficial conducerii Camerei să îi pună la dispoziţie imaginile cu momentul agresiunii. ”Am rugat colegii să pregătească formularul pentru a-l depune la Biroul Permanent”, a spus Roman.

Camerele de supraveghere din Parlament au surprins bătaia dintre deputații Florin Roman și Dan Vîlceanu:

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a reacţionat, afirmând că ”violenţa fizică este de neacceptat”, mai ales în Parlament şi apreciază că atacul asupra lui Florin Roman ”arată măsura unei lipse de caracter şi conduită morală din partea deputatului Dan Vîlceanu”.

Florin-Claudiu Roman este un deputat român, ales în 2016, respectiv 2020. Între 25 noiembrie -15 decembrie 2021 a fost Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării în Guvernul Nicolae Ciucă.

Dan Vîlceanu este un deputat român, ales în 2016. Pe 18 august 2021 a fost învestit în funcția de ministru al finanțelor publice, și pe 8 septembrie 2021 a mai fost învestit și în funcția de ministrul al transporturilor și infrastructurii în Guvernul Florin Cîțu.

Comenteaza