Bătaie pe teme muzicale la Liceul de Artă

Bătaie pe teme muzicale la Liceul de Artă
Poliţia şi jandarmeria au fost alertate de părinţii unui elev de clasa a IX-a de la liceul de arte plastice, bătut de prietenul unei colege de clasă. Conflictul a început în timpul unei ore, când fata i-a tras jos pantalonii elevului pe motiv că acesta îşi bătea joc de “Lady Gaga”, după care, în pauză, băiatul i-a dat o palmă colegei. Aceasta şi-a chemat apoi prietenul mai mare pentru a se răzbuna.

Un echipaj de poliţie şi unul de jandarmerie s-au deplasat, ieri, la Liceul de arte plastice “Romulus Ladea”, de pe strada Dorobanţilor, pentru a lua măsuri în urma unei altercaţii. “Un elev a fost agresat după ore în afara perimetrului liceului. Cei de la jandarmerie au luat măsuri, deoarece ei au ajuns primii”, a spus purtătorul de cuvânt al poliţiei clujene, inspector principal Gina Pop. Jandarmii i-au dat un avertisment verbal elevei care a pornit scandalul şi l-au amendat cu 200 de lei pe prietenul acesteia, în vârstă de 18 ani, în baza legii privind liniştea şi ordinea publică.

“În timpul unei ore, o elevă din clasa a IX-a i-a dat jos pantalonii unui coleg. Acesta s-a enervat, iar în timpul pauzei i-a aplicat o palmă uşoară fetei. După terminarea orelor, elevul a fost aşteptat în afara liceului de prietenul colegei sale, care mai era cu încă un tânăr. Între aceştia a avut loc o agresiune, iar părinţii elevului au scos azi (ieri - n.red.) certificat medico-legal ce arată că a suferit răni uşoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Mariana Tecar.

Aceasta a precizat că părţile s-au împăcat şi că părinţii elevului agresat nu au cerut daune materiale sau morale. “Conflict de genul acesta nu am mai avut de ani buni. Este un semn de îngrijorare. Avem un plan de combatere a violenţei în liceu”, a spus directorul unităţii de învăţământ, Octavian Tamaş. Consilierul psihologic Liana Gheduţ a discutat cu elevii implicaţi în conflict pentru a preveni evenimente mai grave. “Se pare că totul a pornit de la faptul că băiatul a spus ceva rău despre Lady Gaga, iar fata s-a supărat şi i-a tras jos pantalonii”, a spus consilierul.

Amintim că acum o săptămână, un elev craiovean a fost înjunghiat în afara liceului de fratele unui coleg de-al său, după ce anterior avusese loc un conflict între cei doi elevi, în incinta unităţii de învăţământ.


Comenteaza