BĂTĂLIA PENTRU CLUJ a fost pe ziuadecj.ro. Cum s-a pregătit derby-ul oraşului FOTO

BĂTĂLIA PENTRU CLUJ a fost pe ziuadecj.ro. Cum s-a pregătit derby-ul oraşului FOTO
Toate amănuntele derby-ului Clujului, din această seară, sunt pe ziuadecj.ro, de la ora 16.30.

Urmăriţi toate mişcările suporterilor Universităţii, care se întâlnesc la ora 16.30 pentru a porni pe jos spre stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" unde are loc meciul, toate amănuntele dinaintea disputei, toate fazele meciului şi toate declaraţiile de după partidă. Toate sunt pe ziuadecj.ro, de la ora 16.30 până târziu în noapte.

O echipă a ZIUA de CLUJ, REALITATEA TV Cluj şi ziuadecj.ro, formată din şapte reporteri, doi fotoreporteri şi doi cameramani acoperă toate amănuntele BĂTĂLIEI PENTRU CLUJ, din această seară.

Urmăriţi desfăşurarea evenimentelor, invers cronologic.

20.16 Şeful PP Protect, Teodor Pop Puşcaş, spune că finanţatorul CFR Cluj, Arpad Paszkany, nu se va prezenta la meci.

20.15 Subprefectului Clujului, Vasile Cozma, a venit şi el la meci.

20.10 Fostul jucător şi oficial de la "U" Alin Bănceu a intrat şi el în tribuna oficială a stadionului din Gruia, în urmă cu puţine momente, cu o eşarfă cu "U" Cluj la gât. Când a trecut pe lângă grupul de suporteri care protestau în faţa stadionului, acesta a fost apostrofat de ei.

20.05 Tatăl finanţatorului echipei CFR Cluj, Arpad Paszkany sr., a ajuns la stadion

19.55 Finanţatorul Universităţii, Florian Walter, va asista la derby de pe banca de rezerve a echipei.

19.50 Au venit şi Mihai Szeplekan şi directorul Regionalei CFR Cluj, Gheorghe Şurubaru.

19.45 Banner în afara stadionului, în dreptul tribunei oficiale: "Mizeriile din fotbalul actual omoară pasiunea şi farmecul de odinioară". Suporterii din afara stadionului, facţiunea Sector 24, scandează "Ruşine să vă fie!", cu referire la conducerea CFR Cluj, care a scumpit foarte mult biletele la acest meci.

18.44La tribuna a II-a, în mijlocul suporterilor Universităţii, sunt Remus Câmpeanu, Ioan Mărginean - ambii oficiali ai clubului - precum şi secretarul de stat Dan Lazăr.

19.42 Consilierul judeţean PSD Dănuţ Canta a intrat şi el în sectorul rezervat suporterilor Universităţii şi a fost stupefiat în momentul în care a aflat că trebuie să se descalţe pentr ua fi controlat. "Doar pantofii trebuie să mi-i dau jos sau mai trebuie şi altceva?" le-a spus în glumă Canta celor de la firma de pază.

19.40 Angajaţii Universităţii Cluj au ajuns la tribuna II.

19.30 În timp ce suporterii "feroviari" se deplasau spre stadionul "Dr. Constantin Rădulescu", după ce au trecut de cordoanele de jandarmi, în spatele lor au venit suporteri ai Universităţii. Suporterii s-au înjurat reciproc iar un suporter al lui "U" a fost reţinut de jandarmi. Momentan spiritele s-au calmat.

19.20 Au sosit echipele la stadion. Primul autocar care a intrat pe poartă a fost cel al Universităţii Cluj. La doar un minut au sosit şi feroviari. Dacă "U" a preferat să meargă direct la vestiare, însoţită de patronul Florian Walter, vişiniii au ieşit să inspecteze gazonul. După meci, o parte din jucători vor efectua controlul anti-doping.

19.17 Ceaţa începe să se ridice destul de serios, astfel că şansele ca partida să se joace sunt foarte mari. Decizia finală va fi luată doar de arbitrul Cristi Balaj, la ora 20.30, ora fluierului de start.

19.15 Doi fani de la "U" Cluj au fost legitimaţi şi amendaţi după o altercaţie în mijlocul suporterilor Universităţii.

19.09 Fanilor cu însemne ale universităţii le este permis accesul la tribuna II, contrar declaraţiilor şefilor jandarmeriei care susţineau că cei cu fulare pot intra doar în sectorul special amenajat. Au intrat aproximativ 400 de spectatori, toţi fani ai Universităţii.

19.05 între timp, la stadion, suporterii lui "U" fac haz pe seama faptului că trebuie descălţaţi. Jumătate din galerie a trecut deja de aceste "furci caudine", printre aceştia şi RJ.

19.04 Suporterii CFR-ului au pornit în urmă cu un minut spre arena din Gruia.

19.00 Fanii CFR-ului au ajuns în urmă cu puţine momente la statuia lui Mihai Viteazu, în număr de câteva sute. Au aprins torţe, şi-au încurajat favoriţii, dar nu au uitat adversara locală.

18.56 În faţa statuii lui Mihai Viteazu, unde la ora 19 urmează să se întrunească fanii CFR, a apărut un grup de aproximativ 40 de fani "feroviari", care au înjurat echipa ziuadecj.ro când au văzut că sunt filmaţi. Lângă cinematograful "Florin Piersic" este staţionată o maşină cu jandarmi.

18.55 derby-ul are şanse foarte mici să se dispute. Ceaţa este atât de deasă, încât nu se vede dintr-o poartă în cealaltă, aşa cum prevede regulamentul. Dacă meciul ar trebui să se dispute acum, acesta ar trebui anulat.

18.42 Organizatorii, respectiv firma de pază PP Protect, au pregătit mai multe bucăţi de polistiren pentru zona unde îl vor descălţa pe fiecare suporter al Universităţii în parte, pentru controlul corporal.

18.39 porţile au fost deschise, se permite accesul în stadion din aceste momente.

18.38 pentru că încă nu e permis accesul în stadion, suporterii Universităţii de la tribuna a II-a cântă colinda "Deschide uşa, creştine!".

18.34 Conform unor susrse, observatorii întâlnirii discută deja posibilitatea ca partida să se amâne din cauza ceţii.

18.33 Mircea "RJ" Cenan a intrat, însoţit de angajaţii PP Protect, să inspecteze sectorul din peluză care va fi ocupat de suporterii Universităţii.

18.29 Au sosit deja 150 de suporteri ai Universităţii în faţa tribunei II. Au cântat imnul României, "Deşteaptă-te române" pe drumul spre intrare. Acum aceştia aşteaptă în faţa porţilor închise. Accesul în stadion e permis de la ora 18.30.

18.28 Grupul de suporteri de la peluză a ajuns în zona intrării la stadion, unde fiecare suporter va fi percheziţionat. Stadionul CFR-ului este acoperit de ceaţă, condiţiile atmosferice sunt extrem de vitrege. Probabilitatea ca partida să fie întreruptă este din ce în ce mai reală.

18.25 Dubiţa care îi aduce pe arbitrii întâlnirii a intrat în incinta stadionului


18.22 Cele două grupuri au început să se separe, o parte dintre suporterii Universităţii au ajuns la tribuna a II-a.

18.20 O parte dintre suporterii Universităţii, care au bilet la tribuna a II-a, s-au revoltat din cauză că Jandarmeria îi obligă să meargă spre peluza oaspeţilor. "Bine că am dat 250 de lei pe bilet şi vă bateţi joc de noi", a răbufnit un suporter trecut de prima tinereţe.

18.19 S-a plecat de la intersecţia "Şapte străzi" spre peluza oaspeţilor.

18.18 Suporterii care trebuie să ajungă la tribuna a II-a nu sunt lăsaţi să iasă din coloană, probabil grupul se va despărţi la intrarea în ţarc.

18.15 Suporterii au ajuns la intersecţia Şapte străzi, unde au fost aşteptaţi de un detaşament de jandarmi, care îi vor împărţi pe grupuri - cei care merg spre ţarc şi respectiv cei care se vor îndrepta spre tribună. Aici va avea loc, probabil, primul control corporal al suporterilor.

18.06 Suporterii "feroviari" sunt aşteptaţi să se reunească doar la ora 19, în zona pieţei Mihai Viteazu. ziuadecj.ro transmite şi de aici toate amănuntele reunirii şi deplasării spre Gruia.

18.02 "Şepcile roşii" au început urcuşul spre Gruia, intrând de pe strada Emil Racoviţă. Nu au fost înregistrate incidente de niciun fel.

17.55 după ultimele estimări, circa 1.500 de suporteri ai Universităţii se îndreaptă acum spre stadion. Grupul a ajuns în vecinătatea podului Dragalina.

17.50 Coloana a ajuns în dreptul hotelului Napoca, în drumul spre stadionul din Gruia. Circulaţia auto e blocată pe traseu.

17.45 Mai mulţi suporteri ai Universităţii au spus că în cazul în care vor avea câştig de cauză cu plângerea depusă la Protecţia Consumatorilor, vor dona banii recuperaţi la centrul de copii şi juniori a clubului U.

17.40 Circulaţia auto este blocată pentru câteva minute în zona podului Garibaldi; suporterii au acoperit carosabilul de pe pod, dar şi trotuarele, au traversat Someşul şi continuă să cânte. În faţa lor au desfăşurat un banner pe care au scris "Şepcile Roşii".

17.20 O coloană de peste 1.000 de suporteri ai Universităţii a pornit spre stadionul din Gruia. Ei sunt flancaţi de jandarmi şi cântă. Până acum un s- aînregistrat niciun incident. În fruntea coloanei se află Mircea "RJ" Cenan.

17.00 A sosit Mircea Cenan (RJ) liderul suporterilor "şepcilor roşii". "Cântăm numai pentru U", le-a transmis el fanilor adunaţi la Cluj Arena.

16.50 Contactat de ziuadecj.ro, directorul de marketing al clubului CFR Cluj, Tudor Pop, nu a dorit să precizeze câte bilete au fost vândute până la această oră. El a spus că doar mâine, după meci, va da o cifră oficială. Casele de bilete s-au închis la ora 16.

16.32 Au apărut primii jandarmi, deocamdată trei, care supraveghează zona. Multe dintre maşinile care trec prin zonă au fulare cu "U" agăţate de oglinda retrovizoare, probabil suporteri care caută locuri de parcare în zonă. Şoferii claxonează când trec pe lângă grupu de suporteri.

16.31 Apare primul echipaj de poliţie.

16.30 Un grup de peste 100 de suporteri, care au venit în coloană din Mănăştur, au ajuns la stadion. La această oră sunt deja 400 de suporteri în dreptul peluzei. Aceştia scandează ""Mergem în Gruia, cu toţii mergem în Gruia", şi a apărut şi o maşină de taxi inscripţionată cu simbolurile Universităţii peste tot. Finanţatorul Arpad Paszkany împlineşte astăzi 40 de ani iar suporterii nu pierd ocazia să-i ureze "de bine".

16.24 Aproximativ 600 de suporteri ai Universităţii vor sta în ţarcul din peluza stadionului din Gruia, după ce şi-au achiziţionat bilete în valoare de 150 de lei, fiecare. În schimb, se pare că mult mai mulţi vor sta în tribuna a II-a, unde s-au împărţit cu generozitate bilete cu valoarea de 1 leu de către conducerea din Gruia. O parte dintre acestea au intrat în posesia "şepcilor roşii", dar deocamdat nu poate fi estimat un număr al suporterilor "alb-negri" care vor lua loc în tribună.

16.20 La stadionul Cluj Arena se vând deja bilete pentru meciul dintre Universitatea Cluj şi campioana Oţelul Galaţi, care are loc în weekendul următor, dar deocamdată suporterii nu sunt interesaţi şi se concentrează doar la derby-ul Clujului, programat diseară la ora 20.30 şi transmis în format livetext de ziuadecj.ro

16.15 Suporterii lui "U" încep să vină la stadion, deja au ajuns aproximativ 150, care s-au adunat la peluza dinspre hotelul Sport. Au început să se împartă biletele pentru ţarcul rezervat suporterilor Universităţii Cluj, bilete achiziţionate de liderii galeriei pe baza unor liste.

Vezi aici meciul, în format livetext

Comenteaza