Bătălie politică între parlamentarii clujeni, pe amendamentele la buget VIDEO

Bătălie politică între parlamentarii clujeni, pe amendamentele la buget VIDEO
Continuă şi bătălia politică pe amendamentele la bugetul de stat pe 2013. Parlamentarii clujeni din opoziţie se plâng că cei aflaţi la putere nu au pus umărul la atragerea finanţărilor necesare judeţului. În replică, parlamentarii USL spun că au preferat să facă lobby la ministere pentru proiectele Clujului, decât să depună amendamente în Parlament.

Cel mai supărat pe tactica USL de a respinge în bloc orice amendament a fost senatorul PDL Alin Tişe, care depusese 460 astfel de amendamente.

"Din păcate niciun amendament al Clujului nu a fost susţinut de parlamentarii de la USL. Nici centura de ocolire, nici spitalul regional de urgenţă, nici autostrada, nici filarmonica. Apelul meu în calitate de parlamentar în opoziţie este să vină alături de mine la şedinţa de plen şi împreună să promovăm aceste proiecte pentru Cluj", a menţionat Alin Tişe.

Şi senatorul UDMR Laszlo Attila declară că tactica USL nu este una normală.

"Cel puţin în comisia în care am asistat, cea de cultură şi cea de sănătate nu am văzut nici măcar un amendament care să fi trecut. Din discuţiile cu colegii au fost depuse undeva spre 8000 la Comisia Juridică. Care a spus da la toate amendamentele în speranţa că foarte probabil comisia de buget finanţe o să spună nu", a precizat Laszlo Attila.

Senatorul liberal Marius Nicoară consideră că declaraţiile opoziţiei nu au fundament.

"Eu nu ştiu să fi refuzat niciun fel de amendament. Eu am făcut amendamente direct la miniştri, am discutat direct cu miniştrii pentru Cluj, pentru includerea unor sume pentru autostrada Transilvania, pentru devierea cursului someşului, chestiuni care le-am discutat şi la nivelul Consiliului Judeţean", a specificat Marius Nicoară.

Vă reamintim că senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a dezvăluit la Realitatea TV că liderii USL au decis ca până şi proprii lor parlamentari să se abţină de la depunerea de amendamente la legea bugetului pe 2013.

 

Comenteaza