Bătăuşii din trafic, trimişi în judecată

Bătăuşii din trafic, trimişi în judecată
Patru tineri vor fi judecaţi pentru bătăia ca-n filme din seara de 11 august din Piaţa Avram Iancu.

Agresorii culturistului oprit în trafic în Piaţa Avram Iancu vor fi judecaţi la Judecătoria Cluj-Napoca pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Pe lângă cei trei inculpaţi aflaţi în arest preventiv, Ionuţ Tripon, Sergiu Pintea şi Alin Ferenţi, anchetatorii l-au identificat pe al patrulea agresor în persoana lui Rareş Ciprian Marc, însă acesta s-a sustras urmăririi penale.

Rechizitoriul arată că în seara de 11 august culturistul Horaţiu Buduşan şi-a serbat ziua de naştere într-un local de pe strada Constantin Brâncuşi, după care a plecat cu maşina, împreună cu doi prieteni, spre Piaţa Avram Iancu. În dreptul Teatrului Naţional aceasta a avut un schimb de replici "tăioase" cu un alt şofer, identificat apoi în persoana lui Ionuţ Tripon, care era în maşină cu Rareş Ciprian Marc.

Potrivit anchetatorilor, în Piaţa Avram Iancu, Tripon a oprit maşina în faţa celei conduse de Buduşan, iar la câteva secunde în spatele acestuia a parcat o altă maşină, în care erau Sergiu Pintea şi Alin Ferenţi. "Marc a încercat să-l lovească pe Buduşan, însă acesta s-a ferit. A fost lovit imediat cu pumnul de Tripon. Pentru a se apăra, partea vătămată a lovit la întâmplare cu pumnul în direcţia agresorilor, lovindu-l pe Ferenţi în cap. Acesta a luat un indicator rutier «Drum în lucru», aflat pe marginea şoselei, cu care a încercat să lovească partea vătămată în cap, însă Buduşan a reuşit să pareze lovitura cu mâinile. Văzând că nu le poate face faţă celor patru inculpaţi, partea vătămată a fugit în direcţia Bulevardului 21 Decembrie 1989, fiind urmată de cei patru. În dreptul magazinului Apicola a fost ajuns de Tripon, care i-a sărit în spate, doborând-o şi căzând împreună. Inculpatul s-a ridicat rapid şi i-a aplicat două lovituri cu piciorul în piept. Imediat au ajuns şi Pintea, Ferenţi şi Marc, fiecare lovind cu pumnii şi picioarele. Datorită loviturilor primite în cap, partea vătămată şi-a pierdut cunoştinţa, fiind abandonată plină de sânge pe trotuar", se arată în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Documentul parchetului consemnează că cei doi însoţitori ai victimei nu au intervenit. Potrivit procurorilor, inculpaţii s-au interesat ulterior de starea de sănătate a lui Buduşan prin intermediul unei cunoştinţe comune. După ce au fost reţinuţi de anchetatori, rudele inculpaţilor i-au plătit victimei 1.100 de euro şi 1.200 de lei. Ulterior, Buduşan şi-a retras plângerea pentru lovire, inculpaţii rămânând cu cele două acuzaţii pentru care au fost trimişi în judecată. După arestare, în data de 2 septembrie, Pintea, Tripon şi Ferenţi şi-au completat declaraţiile date iniţial, recunoscându-şi faptele şi precizând că la comiterea acestora a participat şi Rareş Marc.

Mai mult, procurorii au consemnat că Marc a fost pe holul instanţei când ceilalţi trei au fost arestaţi preventiv, după care nu a mai fost de găsit, fiind trimis în judecată în lipsă. "Cu toate acestea, inculpatul (Marc - n. red.) şi-a angajat apărător, care a şi depus împuternicire avocaţială la dosar, ceea ce demonstrează irefutabil că inculpatul are cunoştinţă de împrejurarea că împotriva sa se desfăşoară o urmărire penală, cu atât mai mult cu cât apărătorul este acelaşi cu cel al lui Tripon. S-a sustras cu bună ştiinţă urmăririi penale, ceea ce, după aprecierea noastră, ar fi firesc să se reflecte în pedeapsa pe care instanţa o va aplica", susţin procurorii. Primul termen de judecată în acest dosar a fost stabilit pentru 6 octombrie. Judecătoria a menţinut măsura arestării preventive a lui Tripon, Pintea şi Ferenţi.

 

 

Comenteaza