Bătut pentru că n-a vrut să îi pună la dispoziţie calul şi căruţa pentru căratul mobilei. Agresorul e „Mâţa”, tatăl lui Maradona

Bătut pentru că n-a vrut să îi pună la dispoziţie calul şi căruţa pentru căratul mobilei. Agresorul e „Mâţa”, tatăl lui Maradona
Tărăşenia s-a petrecut duminică în localitatea Viişoara de lângă Câmpia Turzii.

Radu Sava este rom corturar, bărbat cinstit şi muncitor, în vârstă de 28 de ani, din Viişoara, care de când se ştie se ocupă cu negoţul cu cai. Şi la această oră bărbatul deţine cinci cai pe care-i înhamă, prin rotaţie, la căruţa cu care îşi câştigă existenţa, transportând diferite mărfuri sau fier vechi.

Duminică, la ora amiezii, treburile au luat însă o turnură proastă pentru el, fiind abordat de trei consăteni, romi cărămidari, şi somat să le închirieze, pentru tariful fix de 20 de lei, căruţa şi calul, aceştia având de mutat nişte mobilă.

Însă Radu, având şi mâna fracturată - după ce un cal l-a lovit, recent, cu copita - a refuzat categoric să le pună la dispoziţie bunruile sale pe un aşa preţ, înfuriindu-l pe unul dintre cei trei veniţi să negocieze cu el.

Printre ei, Gyuri - „Mâţa" - şi fiul lui, Maradona. Gyuri, supărat de refuz, nu a stat prea mult pe gânduri şi, cu un pumn bine ţintit, i-a umflat ochiul lui Radu Sava. În secunda următoare, vărul lui Sava a sărit în apărarea sa, moment în care Maradona a luat furca cu gând s-o bage în ei.

"Apoi <Mâţa> a luat sapa să-i dea vărului cu ea în cap, dar n-a apucat să-şi ducă intenţa până la capăt, pentru că noi am luat-o la fugă, evitând o încăierare care putea să aibă un sfârşit tragic", povesteşte el.

După ce i-au cercetat ochiul învineţit, medicii legişti de la IML Cluj-Napoca i-au recomandat lui Sava trei zile de îngrijiri medicale.

„Îl dau în judecată pe <Mâţă> şi nu-l las până nu mi se va face dreptate. Nu mă împac cu el nici dacă-mi 20.000 de euro", clamează victima, fluturându-şi certificatul ca pe-un stindard.

Comenteaza