Bază operaţională Blue Air la Cluj. Noi zboruri în ţară şi străinătate

Bază operaţională Blue Air la Cluj. Noi zboruri în ţară şi străinătate
Blue Air a deschis pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca, începând cu 30 octombrie 2016, baza operaţională cu numărul 6, prin alocarea unei aeronave Boeing 737-800 cu o capacitate de 189 de locuri.

Compania aeriană românească a început să opereze pe aeroportul clujean în data de 3 iunie 2016, prin deschiderea zborurilor către Bucureşti, Liverpool şi Dublin. A introdus, din 1 octombrie 2016, zborul Cluj Napoca - Timişoara - Iaşi, iar în 16 decembrie 2016 va inaugura un zbor spre Marea Britanie, mai precis spre Birmingham. 

Odată cu deschiderea sezonului de vară 2017, Blue Air îşi va extinde prezenţa în Transilvania alocând a doua aeronavă Boeing 737-800 şi, astfel, vor fi adăugate 4 noi rute cu plecare din Cluj către Londra (UK) - 26 martie, Larnaka (Cipru) - 9 aprilie, Nisa (Franţa) - 10 aprilie şi Hamburg (Germania) - 4 iunie.

De asemenea, din 15 iunie 2017, clujenii vor putea zbura pe litoralul Mării Negre.

"Alocarea primei aeronave Blue Air pentru baza operaţională de la Cluj aduce frecvenţe crescute pe destinaţia Bucureşti (Otopeni), de la 4 la 12 zboruri pe săptămână, precum şi o noua destinaţie de la Cluj - spre Birmingham. Ca urmare a creşterii numărului de zboruri pe destinaţia internă Bucureşti (Otopeni) se crează premizele dublării numărului de pasageri pe această ruta pentru anul viitor, dar şi creşterii în ansamblu a traficului pe aeroport ca urmare a deschiderii a cinci noi rute Blue Air", a declarat David Ciceo, directorul aeroportului clujean.

La rândul său, Tudor Constantinescu, director comercial Blue Air, a spus că "dezvoltarea bazei companiei aeriene româneşti facilitează crearea de noi locuri de muncă; ţinta noastră fiind ca 100% din personalul nostru de la Cluj să fie local. Dezvoltatea noastră la Cluj aduce de la sine creşterea contribuţiilor la bugetul local participând activ la dezvoltarea armonioasă a regiunii".

Comenteaza