Beat și fără permis, s-a urcat la volan în a doua zi a anului

Beat și fără permis, s-a urcat la volan în a doua zi a anului

Clujeanul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influența alcoolului.

La data de 2 ianuarie a.c., în jurul orei 23.10, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda- Biroul Rutier au oprit în trafic, pe strada Primăverii, un autoturism condus de un bărbat, de 40 de ani, din municipiu.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, fiind înregistrată o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice.

Totodată, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Acțiune de control. 5 permise reținute în două ore

În a doua zi din an, în intervalul orar 18.00 – 20.00, polițiștii au derulat o acțiune la nivelul municipiului Cluj-Napoca și a comunelor arondate, respectiv Apahida, Baciu și Florești.

În acest context, s-a acționat cu efective din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – secțiile 1-7, Biroului pentru Centrul Universitar, Biroului Rutier, precum și cu efective din cadrul secțiilor Apahida, Baciu și Florești.

145 de persoane au fost legitimate și 75 de autovehicule au fost oprite în trafic pentru verificări. În cadrul controalelor efectuate, polițiștii au aplicat 54 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 16.000 de lei.

Totodată, în cazul a 5 conducători auto, pe lângă sancțiunea principală, a fost dispusă ca măsură complementară, reținerea permisului de conducere.

Etichete
Comenteaza