Biblia în versuri, scrisă de un mecanic clujean pe parcursul a 14 ani VIDEO

Biblia în versuri, scrisă de un mecanic clujean pe parcursul a 14 ani VIDEO
Un mecanic clujean a transpus Biblia în versuri, în 21 de volume. Lucrarea ar putea ajunge chiar în Cartea Recordurilor. Ioan Ciorca a lucrat 14 ani, în timpul liber, la acest proiect, despre care spune că nu conţine nimic religios. Primul volum a fost publicat cu sprijinul unui pastor din Statele Unite.

Ioan Ciorca a terminat Facultatea de Filosofie cu nota 10 şi a absolvit un masterat în domeniul managementului proiectelor. Este, însă, un simplu muncitor la compania Electrica. Clujeanul a lucrat la transpunerea Bibliei în versuri după orele de serviciu.

"Nu este o carte religioasă, nici eu nu sunt un om religios. Este o lucrare beletristică. Respect libertatea de conştiinţă a fiecăruia. Are 1.815 pagini. Am reuşit primul volum să îl tipăresc cu ajutorul unui teolog din Statele Unite", spune Ioan Ciorca.

Un pastor american a fost cel care a făcut demersuri, pentru ca opera românului să ajungă la tipar. Acesta a promis că versurile vor ajunge în Cartea Recordurilor.

Omologarea "Bibliei în versuri" în Cartea Recordurilor se va putea face, însă, abia după ce vor fi publicate toate cele 21 de volume.

Comenteaza