Video Biciclist din Cluj, ca la popice peste oameni, pe trecerea de pietoni. A secerat o femeie și 2 copii / Caz asemănător în Mănăştur, cu un trotinetist, dar s-a lăsat cu spitalizare

Biciclist din Cluj, ca la popice peste oameni, pe trecerea de pietoni. A secerat o femeie și 2 copii / Caz asemănător în Mănăştur, cu un trotinetist, dar s-a lăsat cu spitalizare
| Foto: captura video - Facebook - Info Trafic Cluj-Napoca

”90% dintre bicicliști nu respectă nici măcar minimul de legislație, iar conducătorii statului au lăsat și trotinetele electrice la liber”, scrie pe Info Trafic Cluj-Napoca cel care a postat filmarea din centrul Clujului. 

În filmarea din centrul orașului Cluj-Napoca de miercuri după-masa se observă un biciclist care vine pe banda de autobuz și intră ca la popice, în pietonii care traversează regulamentar. 

A lovit o femeie și doi copii, s-a dezechilibrat și el și a rămas câteva secunde nemișcat pe carosabil, apoi, se observă cum se ridică.

Cei care au comentat filmarea spun că unii sunt repetenți nu doar la regulile de circulație, dar nici cu primul ajutor nu se pot lăuda. Cei care au venit în ajutorul pietonilor și al biciclistului au fost tot trecătorii, niciun șofer nu a ieșit din mașini să vadă ce s-a întâmplat sau să caute trusa medicală a mașinii. 

De poliție, nici vorbă, deși în Piața Unirii este o zonă cu trafic intens, iar de regulă în apropiere se află și patrule de poliție. Accidentul nici nu ar fi în atenția poliției dacă nu au fost solicitate îngrijiri medicale.

Și cum ”carnetul de biciclist nu poate fi suspendat, ”sportivul” din Cluj-Napoca probabil nu va fi împiedicat să procedeze la fel în viitor decât poate de propria conștiință...

Un caz asemănător, dar care s-a lăsat cu spitalizare e relatat de un cititor ZIUA de CLUJ. "În 14 iulie, pe trotuarul din stația Peana, Manastur, un nenorocit pe trotineta electrică a intrat cu viteză în soțul meu care a ajuns la spital și este operat. Ştim doar că individul are mustață, cine a văzut accidentul vă rog să mă contactați, mulțumesc", ne scrie cititorul pe pagina de Facebook.

Comenteaza