Big Brother la Cluj Arena: 102 camere video montate pe stadion

Big Brother la Cluj Arena: 102 camere video montate pe stadion
Stadionul Cluj Arena, care a fost dat în folosinţă sâmbătă şi care ar urma să fie recepţionat de beneficiar, Consiliul Judeţean Cluj, în cursul acestei săptămâni, va fi supravegheat de peste o sută de camere video.

Pe arenă a fost montat un sistem video digital de supraveghere, cu 102 camere. Stadionul are o capacitate de aproximativ 30.000 de locuri. "Numărul de camere este cel prevăzut de normele UEFA pentru stadioanele din categoria Elite, cum este şi acesta", explică directorul societăţii care administrează stadionul, Cluj Arena SA, Radu Raţiu.

Majoritatea camerelor video sunt montate la birouri - 28, în vreme ce spre tribune sunt montate doar zece. "Dar au o arie mare şi rezoluţie bună, o singură cameră video acoperă aproape o peluză", spune Raţiu. În exteriorul arenei sunt montate 18 camere, în vreme ce la turnicheţi sunt 27, iar la parcări - zece camere video.

 

Cluj Arena a costat 44 de milioane de euro, sumă din care 30% au fost asigurate de către Guvernul României, în vreme ce restul de 30 de milioane de euro a provenit din bugetul propriu al Consiliului Judeţean. 

Comenteaza