Bilanțul ISU Cluj după "potopul" de joi seara: peste 160 de solicitări și 21 de imobile afectate

Bilanțul ISU Cluj după "potopul" de joi seara: peste 160 de solicitări și 21 de imobile afectate
| Foto: Facebook / Info Trafic Cluj-Napoca

Începând cu ora 20:00, dispeceratul ISU Cluj a gestionat peste 160 de solicitări primite prin numărul unic de urgențe 112, referitoare la efectele fenomenelor meteo extreme. Majoritatea solicitărilor au fost legate de acumulările reduse de apă, care s-au retras de la sine după oprirea precipitațiilor.

Pentru a alerta populația, a fost transmis un mesaj prin sistemul RO-Alert privind codul portocaliu de fenomene meteorologice severe către unitățile administrativ-teritoriale din Cluj-Napoca, Baciu, Chinteni, Florești, Apahida și Jucu, conform ISU Cluj.

Echipajele ISU Cluj au intervenit pentru evacuarea apei acumulate în 9 subsoluri și 12 imobile, precum și pentru gestionarea unei alunecări de teren în Cluj-Napoca, Florești, Sânicoara și Baciu. În plus, s-au îndepărtat 9 arbori doborâți de vânt, care au avariat 8 autoturisme.

Pentru înlăturarea efectelor codului portocaliu, au fost mobilizate 10 autospeciale, 7 motopompe și 34 de subofițeri din toate subunitățile de intervenție ale ISU Cluj. La aceste eforturi s-au alăturat forțe și mijloace ale Poliției Locale, companiei de apă, furnizorului de energie electrică și asociației Cert Transilvania.

Comenteaza