Bilanțul Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca: peste 700 de ore de zbor, aproape jumătate în ajutorul SMURD

Bilanțul Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca: peste 700 de ore de zbor, aproape jumătate în ajutorul SMURD
Conducerea Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca a prezentat marți bilanțul activității pe 2015. Personalul aeronavigant a efectuat peste 700 de ore de zbor, aproape jumătate dintre acțiuni fiind în colaborare cu SMURD.

Conform datelor prezentate, pe parcursul anului trecut au fost executate un număr total de 738:35 ore de zbor cu elicopterele aflate în dotarea Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne.  

Dintre acestea, 48%, adică 357:51 ore, au fost efectuate în misiuni desfășurate în cooperare cu SMURD și în punctele de operare aeromedicală Târgu Mureş, Galați, Iaşi, Arad şi Bucureşti. 

Alte 178 de ore au reprezentat zborui de instruire în cadrul Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca, respectiv Bucureşti, şi a Detaşamentului de Instruire şi Perfecţionare. 

De asemenea, pe parcursul lui 2015, personalul navigant al unităţii a executat aproximativ 181:25 ore de zbor în misiuni operaţionale.

Nu în ultimul rând, 165:35 de ore de zbor au fost petrecute în misiuni ordonate în cooperare cu diverse inspectorate din Sighetu Marmaţiei, Harghita, Maramureş, Hunedoara, Cluj, Covasna, Harghita, Constanţa și Sibiu. 

Printre acțiunile derulate se numără transportul unei echipe medicale implicate în activitatea de prelevare şi transport organe umane, survolarea unor zone incendiate şi stingerea unor incendii de pădure, efectuarea unor zboruri demonstrative și transportul de materiale la un refugiu montan.

 

Comenteaza