Blocări de roţi cu scandal în cartier rezidenţial

Blocări de roţi cu scandal în cartier rezidenţial
Poliţiştii comunitari au imobilizat maşinile localnicilor de pe o stradă din Andrei Mureşanu.
Oamenii legii au blocat roţile mai multor autoturisme de pe o stradă din cartierul Andrei Mureşanu pe motiv că împiedică circulaţia pietonilor pe trotuar. Numai că o parte dintre maşini aparţin chiar locatarilor de pe acea stradă, care spun că procedează astfel de mulţi ani, pentru că nu au alte locuri de parcare.

Locuitorii care îşi aveau maşinile parcate în faţa caselor de pe strada Amos Frâncu au avut ieri o surpriză. Poliţiştii comunitari le-au blocat pe rând roţile, ca atare au fost nevoiţi să plătească 100 de lei pentru deblocare. “Poliţiştii comunitari s-au deplasat în zonă ca urmare a sesizării unui cetăţean cu privire la maşini parcate pe trotuar în zona unei cafenele”, a precizat purtătorul de cuvânt al primăriei, Oana Buzatu.

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au blocat autovehicule de-a lungul întregii străzi. Teodor Vlaicu locuieşte pe strada Amos Frâncu din 1991 şi de atunci îşi parchează maşina în faţa casei. “Mi-au spus cei de la poliţie să o duc de aici, că nu este voie pe trotuar, dar dacă o duc în altă parte, tot la fel va sta. În curte, cum mi-au spus poliţiştii, nu pot, căci nu este curtea mea”, ne-a declarat bărbatul.

Aflat în zonă, pilotul de raliuri Edwin Keleti a luat apărarea locatarilor şi i-a acuzat de abuz pe poliţiştii comunitari. “Este un abuz evident, chiar dacă, în esenţă, legea spune că nu este voie să se blocheze accesul pietonal pe trotuar, dar unde altundeva să le lase dacă nu în faţa caselor! Oamenii aceştia nu au unde să îşi parcheze maşinile decât pe trotuar”, a spus Keleti. În replică, purtătorul de cuvânt al primăriei afirmă că nu au fost prevăzute parkinguri în cartierele rezidenţiale tocmai pentru că se presupune că oamenii îşi pot ţine maşinile în curţi.


Comenteaza