Boc: "Am fost revoltat pe gestul de la Notre-Dame. Avem 1 miliard de oameni care merg la culcare flămânzi"

Boc: "Am fost revoltat pe gestul de la Notre-Dame. Avem 1 miliard de oameni care merg la culcare flămânzi"

Donațiile pentru Notre-Dame sunt exemplu grăitor pentru diferența uriașă dintre păturile sociale, susține primarul Clujului, fără a contesta însă valoarea catedralei pentru patrimoniul umanității.

„Am fost revoltat pe gestul de la Notre Dame. Avem 1 miliard de persoane obeze în lume și 1 miliard de oameni care merg la culcare flămânzi. E în regulă, Notre-Dame este pentru patrimoniul umanității un lucru extraordinar, dar nu poți să spui că aduni 700 de milioane de euro în trei ore. E bine să aduni o parte din bani, dar să nu îți pese că ai 1 miliard de oameni pe planeta asta care se culcă flămânzi în fiecare noapte?

Asta ce înseamnă? Că avem nevoie de niște reechilibrări la nivel mondial, adică producerea de prosperitate trebuie să fie reechilibrată și cu o anumită componentă de solidaritate, bazată pe muncă. Adică oamenii care muncesc să poată să aibă o viață decentă din munca și din salariul lor. Asta trebuie reechilibrat. Ceea ce încercăm la scară mică în Cluj: să avem grijă de toți cetățenii.

În primul rând să susținem producerea de prosperitate. De la locul de muncă ai tot, dar trebuie ca venitul să fie decent ca să îți poți acoperi cheltuielile. Asta trebuie să fie grosul societății, într-o societate trebuie să fie foarte puțini foarte bogați și foarte puțini săraci”, a declarat Emil Boc, la un post de radio local.

Consiliul Județean, criticat de clujeni pentru donația de 100.000 lei

Sute de clujeni au reacționat pe rețelele de socializare, după ce Consiliul Județean (CJ) Cluj a hotărât să doneze suma de 100.000 lei pentru reconstruirea Catedralei Notre-Dame. Clujenii spun că și-ar dori ca banii să fie investiți în judeţ, în infrastructură, sănătate sau educație și nu trimiși la Paris. Mai multe detalii, AICI! 

VEZI ȘI Replica firmei din România, care donează 1 milion de euro pentru Notre-Dame, la criticile internauţilor

O parte a catedralei a fost distrusă într-un incendiu de proporţii izbucnit în seara zilei de 15 aprilie. În 2017, 10 milioane de turişti au vizitat capodopera arhitecturii gotice, unde se efectuau importante lucrări de renovare de mai multe luni. Autorităţile susțin originea accidentală (în special un scurt circuit) a incendiului. 

Comenteaza