Boc i-a anunţat pe miniştri că preia în coordonare directă Centrul pentru Comerţ şi Investiţii

Boc i-a anunţat pe miniştri că preia în coordonare directă Centrul pentru Comerţ şi Investiţii
Premierul Boc i-a anunţat pe miniştri că va prelua în coordonare Centrul Român pentru Promovarea Comerţului şi Investiţiilor Străine, iar secretarul de stat din Ministerul Economiei care conduce această structură va fi obligat să prezinte săptămânal Guvernului un raport privind stadiul investiţiilor

El a precizat, în şedinţa de miercuri a Guvernului, că centrul nu va fi mutat din cadrul Ministerului Economiei, dar că va prelua personal atribuţiile de coordonare.

Premierul i-a anunţat totodată pe miniştri că în fiecare şedinţă de guvern vor fi analizate obligatoriu atât situaţia proiectelor de investiţii aflate în derulare şi măsurile care trebuie aplicate pentru atragerea unor noi investiţii, cât şi stadiul absorbţiei fondurilor europene, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, urmând să prezinte punctual problemele existente şi deciziile care se impun pentru rezolvarea acestora.

"Miniştrii de resort trebuie să informeze Guvernul asupra investiţiilor în valoare de peste un milion de euro, pentru accelerarea procedurilor de avizare. Am observat că dacă lăsăm birocraţia să îşi facă de cap, investitorii pleacă acasă", a spus Boc.

El a precizat că, joi, va avea o primă întâlnire cu conducerea Centrului Român pentru Promovarea Comerţului şi Investiţiilor Străine.

 

Comenteaza