Boc: Modernizarea legislaţiei civile în România era necesară inclusiv din perspectivă economică

Boc: Modernizarea legislaţiei civile în România era necesară inclusiv din perspectivă economică
Potrivit premierului, Emil Boc, modernizarea legislaţiei civile în România era necesară inclusiv din perspectivă economică. Explicaţia este dată de faptul că soluţionarea de către instanţe a litigiilor comerciale era prea mare, lucru care afecta mediul de afaceri.

Boc a arătat că procesul de modernizare a legislaţiei civile este doar o parte a procesului de modernizare a justiţiei, o alta reprezentând-o creşterea gradului de celeritate a actului de justiţie. "De modul în care funcţionează justiţia depinde şi performanţa economică a ţării", a declarat premierul, informează realitatea.net.

Emil Boc şi-a mai exprimat şi speranţa că instituţiile din sfera justiţiei vor avea o contribuţie importantă în ridicarea monitorizării pe justiţie a României de către Comisia Europeană, pentru că potrivit spuselor sale "societatea aşteaptă două lucruri de la justiţie: o justiţie care să judece în termen rezonabile şi o justiţie care să ofere sentinţe corecte, bazate pe lege, conform principiului că nimeni nu este mai presus de lege".

Inovaţiile noului Cod Civil, care va intra în vigoare de la 1 octombrie 2011, de asemenea, au fost salutate de către premier.

 

Comenteaza