Boc: Vom indexa amenzile. Consilierii USL: Primarul este inconsecvent VIDEO

Boc: Vom indexa amenzile. Consilierii USL: Primarul este inconsecvent VIDEO
Controversa taxelor şi impozitelor locale continuă mâine la Cluj cu un nou episod. În ciuda opoziţiei afişate faţă de deciziile Guvernului, Emil Boc propune consiliului local creşterea mai multor tipuri de taxe. PSD şi PNL îl critică pe primar pentru inconsecvenţă, însă şi cele două partide au dileme despre cum vor vota mâine.

În şedinţa de mâine a consiliului local se va discuta majorarea cu 16% a 4 amenzi, 10 taxe pentru eliberarea unor documente, dar şi a altor taxe pentru vizarea unor permise, pentru înmatricularea maşinilor, pentru examinarea conducătorilor auto, taxe pentru eliberarea titlurilor de proprietate sau pentru furnizarea de date. Primarul Emil Boc susţine că măsura este impusă de o hotărâre de guvern de anul trecut.

"Mâine este o chestiune foarte simplă pentru că în hotărârea de guvern aprobată în 27 decembrie amenzile s-au indexat şi nu se permitea autorităţilor locale să le menţină la acelaşi nivel ca în 2012. Era doar o corectură ca amenzile să rămână tot ca în hotărârea lui Ponta şi nu să fie diminuate la nivelul lui 2012 pentru că aşa cere hotărârea. deci erau doar chestiuni tehnice nu de impozitul pe case, maşini, persoane fizice sau juridice", a precizat primarul Emil Boc.

Consilierii din USL îl acuză pe Emil Boc de inconsecvenţă, dar recunosc că nu ştiu cum să voteze în privinţa măririi acestor taxe.

"Pe ordinea de zi a şedinţei de mâine la punctul 49 avem o nouă hotărâre aducând reajustări ale impozitelor şi taxelor din două anexe, reveniri la taxe majorate cerute de hotărârea de guvern din decembrie 2012 deşi domnia sa spunea că nu vom mări nici un impozit, nicio taxă locală", a precizat Claudia Anastase, consilier local din partea PSD.

La Cluj-Napoca, nivelul taxelor şi impozitelor locale a fost deja votat în unanimitate şi, conform deciziei, ar trebui să rămână la nivelul celor din 2012.

 

Comenteaza