Update Bombe de aruncător din al Doilea Război Mondial, descoperite într-un sat din Cluj

Bombe de aruncător din al Doilea Război Mondial, descoperite într-un sat din Cluj
| Foto: isu cluj

Două bombe de aruncător din cel de-al Doilea Război Mondial au fost găsite pe o stradă din satul clujean Jucu de Mijloc.

Din primele date, două bombe de aruncător din cel de-al Doilea Război Mondial au fost descoperite pe strada Stadionului din satul Jucu de Mijloc.

Echipele pirotehnice ISU Cluj au intervenit de urgență.

"Echipajul pirotehnic se află încă la fața locului. Din primele date, ar fi vorba despre două bombe de aruncător, rămase cel mai probabil de pe urma celui de-al Doilea Război Mondial", a transmis ISU Cluj.

ISU Cluj reamintesc populației "că elementele de muniție găsite întâmplător, de pe urma celor două conflagrații mondiale, sunt extrem de periculoase. Astfel, în cazul în care sunt descoperite, trebuie apelat imediat numărul 112. Totodată, trebuie luate în calcul următoarele aspecte:

  • Nu atingeți, nu loviți și nu mișcați muniția descoperită;
  • Nu demontați din curiozitate elementele componente ale muniției descoperite;
  • Nu introduceți în foc munițiile și nu faceți foc în apropierea lor;
  • Nu ridicați, nu transportați sau introduceți munițiile neexplodate în încăperi, locuințe sau grămezi de fier vechi;
  • Nu aruncați la fier vechi și nu predați la societățile colectoare munițiile;
  • Nu lăsăți copiii să se joace cu asemenea muniții;
  • Lăsați o persoană în zonă pentru a supraveghea muniția până la sosirea organelor specializate și indicați locul unde ați descoperit muniția respectivă".

Știre în curs de actualizare.

UPDATE: Bombele descoperite în Jucu de Mijloc sunt de calibrul 82 de mm, conform ISU Cluj.

UPDATE 2:  Echipajul pirotehnic al ISU Cluj a desfășurat, în această după-amiază, o misiune de asanare în localitatea Jucu de Mijloc. Astfel, în timpul unor lucrări la un teren situat în apropierea străzii Stadionului, au fost găsite două bombe de aruncător, calibrul 82 mm, din al Doilea Război Mondial. Elementele de muniție au fost asanate de către pirotehniștii noștri, urmând a fi distruse în cadrul unei misiuni specifice.

Tot pe parcursul zilei de astăzi, echipajul pirotehnic al ISU Cluj a intervenit în localitatea Tureni. Mai exact, într-un șantier arheologic a fost găsit ampenajul unei bombe de aruncător, calibrul 120 mm. Elementul de muniție a fost asanat imediat, în condiții de maximă siguranță, de către colegii noștri.

Comenteaza