Bonă acuzată că s-a dat drept mama a doi copii

Bonă acuzată că s-a dat drept mama a doi copii
O femeie din Cluj se află după gratii pentru că l-ar fi ajutat pe tatăl a două fetiţe, care a divorţat de soţie, să le răpească şi să le ducă în Liban fără ştirea mamei acestora. Cu toate că fetele au fost redate mamei lor, Curtea de Apel Cluj a respins ieri cererea de eliberare a bonei.
Vinczeller Erzsi avea grijă de cei doi copii ai familiei Sebestyen din Budapesta. Cei doi soţi au divorţat în cursul anului 2009, moment în care mama a obţinut custodia celor două fiice. Procurorii o acuză pe bonă că în luna iulie 2009 s-a prezentat la un notar din Cluj, alături de Tibor Sebestyen şi cele două fetiţe ale acestuia, şi s-a dat drept mama copiilor, arătând un paşaport expirat al acesteia, cu care seamănă.

Notarul nu şi-a dat seama că are în faţă o altă persoană şi a întocmit documentele pe baza cărora Serviciul Paşapoarte a emis acte de ieşire din ţară pe numele celor două fetiţe. Pe parcursul procesului de divorţ, mama a fost de acord ca cei doi copii să locuiască periodic cu celălalt părinte. Procurorii au aflat că cele două fetiţe sunt în Liban, alături de tatăl lor, care este dat în urmărire generală. Bona clujeană a fost arestată de autorităţile române pe Aeroportul Otopeni în timp ce încerca să se întoarcă în Liban. Între timp, copiii au fost predaţi Ambasadei Ungariei din Liban.

“Ce pericol social poate să reprezinte o bonă cu opt clase? Mai ales că cele două fetiţe sunt în siguranţă cu mama lor, astfel că inculpata nu ar putea prejudicia decursul anchetei”, a spus avocatul lui Vinczeller. “A acţionat cu ajutorul tatălui fetelor pentru a le duce în Liban fără cunoştinţa mamei şi încălcând o sentinţă judecătorească. Fapta trebuie privită în concret”, a spus procurorul de şedinţă la Curtea de Apel, unde s-a judecat recursul împotriva menţinerii măsurii de arestare preventivă. Bona este judecată la tribunal pentru fals privind identitatea. Tibor Sebestyen este căutat în continuare prin Interpol.

Comenteaza