Video Foto Braconaj în apropiere de Cluj. Păsări prinse într-o capcană ilegală

În apropiere de Cluj-Napoca a fost găsită o capcană ilegală pentru păsări răpitoare. Poliția a pornit o anchetă în urma unei sesizări.

Reprezentanții Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB) au fost informați, la începutul lunii martie, de prezența unei cuști din lemn folosită pentru a prinde păsări răpitoare. De asemenea, la fața locului aceștia au observat cinci exemplare de Coțofană (sarca, țarcă) care se zbăteau să iasă.

„Acest tip de dispozitiv este folosit în general pentru îndepărtarea (capturare, urmata probabil de ucidere într-un mod la «propria alegere») unor specii considerate invazive, precum cele din familia ciorilor, însă utilizarea lor trebuie să respecte niște condiții stricte, conform unor norme deja de 10 ani, nefiind foarte clar daca nu sunt total interzise de ceva timp.

Cu toate ca per ansamblu exista cota de recolta pentru speciile denumite dăunători, exista vânători care preferă metode asimilate drept braconaj și mai mult, se încadrează și la cruzime împotriva animalelor”, au transmis reprezentanții organizației.

Polițiștii Serviciului Arme, ESP au fost sesizați, iar o anchetă se desfășoară în acest sens.

Comenteaza