Bucătărie de Cartea Recordurilor la Cluj: 1.525 de porții GALERIE FOTO

Bucătărie de Cartea Recordurilor la Cluj: 1.525 de porții GALERIE FOTO
Un maestru bucătar clujean a bătut recordul de 1.500 de porții de mâncare.

Bucătarul Tiberiu Kiss a încercat să bată un record la Concursul de gătit în aer liber de la Cluj și i-a ieșit. Kiss a gătit 1.525 de porții de stifado de porc, cu 25 mai multe decât vechiul record. În oală au mai rămas peste o sută de porții, ceea ce putea duce recordul până spre 1.700 de porții, dar organizatorii au luar în calcul numai porțiile servite publicului.

Kiss a utilizat 190 de kilograme de carne de porc, 70 kg ceapă, 50-70 kg legume, vinete şi două milioane de măsline.

Bucătarul a gătit timp de trei ore, împreună cu ajutoarele sale. A fost nevoie de aproape 60 de mese pentru a fi puse toate farfuriile.

Stifado este unul din cele mai importante preparate din bucătăria grecească și cipriotă.

Vezi o galerie foto realizată la Concursul internațional de gătit în aer liber de Eugen Olariu.

 

 

Comenteaza