Bucăți dintr-o rachetă rusească, găsite la câțiva km de granița cu România, în Republica Moldova

Bucăți dintr-o rachetă rusească, găsite la câțiva km de granița cu România, în Republica Moldova
| Foto: Facebook/M.A.I. Republica Moldova

Resturi de rachetă „provenite din atacurile aeriene ale Rusiei împotriva Ucrainei” au fost descoperite joi în apropiere de Larga, o localitate din nordul Republicii Moldova.

Localitatea Larga se află în nordul Republicii Moldova, la 5 km de granița cu Ucraina și la 15 km în linie dreaptă de cea cu România (Rădăuți-Prut).

Conform Ministerului de Interne de la Chişinău, după ce au fost descoperite resturile presupusei rachete, s-a luat măsura protejării zonei şi a fost anunţat Serviciul de Urgenţă 112. La faţa locului au venit echipele de genişti ale poliţiei, precum şi Procuratura raionului Briceni.

„O patrulă a Poliției de Frontieră a descoperit, în zona sectorului Poliției de Frontieră Larga (raionul Briceni), resturile unei rachete, provenite din atacurile aeriene ale Rusiei împotriva Ucrainei. Odată descoperite resturile presupusei rachete, imediat s-a luat măsura protejării zonei și a fost anunțat Serviciul de Urgență 112, echipele Bombteh ale IGP, precum și Procuratura raionului Briceni”, au anunțat Poliția de Frontieră și Ministerul de Interne din Republica Moldova joi, pe Facebook.

Acesta este cel de-al patrulea caz în care resturi ale unor rachete provenite din bombardamente asupra Ucrainei cad pe teritoriul Republicii Moldova, spun autoritățile din RM.

Rusia ar fi lansat în cursul nopții trecute 36 de rachete spre Ucraina, inclusiv din Marea Neagră. Autoritățile de la Kiev susțin că au doborât 16 dintre acestea și că nicio rachetă nu a distrus infrastructura de energie electrică. Totuși, au fost câteva care au lovit nordul şi vestul Ucrainei, cum ar fi Liov, precum şi în Dnipropetrovsk şi Kirovograd.

Comenteaza