Budoiu, despre acuzaţiile din memoriu: ”Orice pădure are uscăturile ei”

Budoiu, despre acuzaţiile din memoriu: ”Orice pădure are uscăturile ei”
După ce acum două săptămâni un memoriu care conține o serie de acuze la adresa conducerii Operei Naţionale din Cluj a fost făcut public pe un site de ştiri, a venit şi replica directorului operei, Marius Budoiu.

În memoriam, directorul operei era acuzat că a făcut angajări discreţionar, fără să organizeze concursuri pe posturi, aşa cum cere legea, şi că angajaţii nu au primit onorariu pentru spectacolul Aida, din centrul oraşului, programat în cadrul Zilelor Clujulu. Budoiu sune că încă nu a aflat cine sunt autorii memoriului şi că aceştia sunt prost informaţi.

„Nu am aflat cine sunt pentru că sunt persoane care dau anonime, sunt persoane pline de curaj şi de „onestitate". Atâta pot să spun că orice pădure are uscăturile ei şi că, din păcate, aceste uscături ne strică imaginea tuturor. În rest mergem înaintre, noi avem alte probleme cu care să ne lupătm, nu sunt acestea cele mai importante", a spus directorul pentru ZIUA de CLUJ.

Tot conform lui Budoiu, opera ar fi primit vizite de la Curtea de Conturi, dar inspectorii nu au găsit niciun fel de nereguli.

„Aceşti angajaţi care au făcut scrisoarea respectivă sunt, din păcate, foarte prost informaţi şi ei nu ştiu că sperietoarea din cauza căreia toţi tremură atunci când se anunţă că vine, vorbim de Curtea de Conturi, a fost la noi acum câteva luni. Au fost foarte mulţumiţi de ceea ce au găsit, iar eu aştept să vină cine doreşte la noi fără nicio problemă", a mai spus Marius Budoiu.

Angajaţii care au acuzat conducerea operei spun că vor semnala DNA şi că au probe pe care nu vor să le publice în presă, ci le vor înmâna doar procurorilor. Memoriul poate fi citit integral aici.

Comenteaza