Buget-record pentru cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional al Filmului Studenţesc de la Cluj

Buget-record pentru cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional al Filmului Studenţesc de la Cluj
Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional al Filmului Studenţesc (FFeST) de la Cluj se va desfăşura între 22-27 noiembrie.

Festivalul de film studenţesc de la Cluj va beneficia pentru ediţia din acest an de un buget de 30.000 de euro, cel mai mare înregistrat până acum de vreo ediţie a evenimentului.

Cea mai mare parte a festivalului este asigurat de Centrul Naţional al Cinematorgrafiei (CNC), care a finanţat în premieră evenimentul, cu o sumă de 127.000 de lei.

„Finanţarea oferită de CNC înseamnă o formă de recunoaştere a muncii pe care am făcut-o în ultimii ani, dar înseamnă şi bani pentru premii", a precizat Doru Pop, lector universitar la Facultatea de Teatru şi Televiziune a
Universităţii Babeş-Bolyai şi organizator principal al evenimentului.

Celălalt organizator principal al festivalului, Szenkovics Dezso, secretar şef al facultăţii clujene, a adăugat că încă se poartă discuţii şi cu alţi sponsori.

La FfeST 2011 vor fi prezentate filme de scurt metraj realizate de studenţi de la şapte şcoli de film din ţară, din cadrul UNATC, Media Pro, Hyperion, Universitatea de Artă şi Design, Sapientia, Universitatea Babeş Bolyai, Universitatea Partium din Oradea.

Fiecare film va avea o durată de maximum 20 de minute, iar producţiile prezentate vor fi împărţite pe cinci secţiuni: ficţiune; experimental; animaţie; documentar-antropologic şi film foarte scurt (1-3 minute).

Se vor acorda câte trei premii pe fiecare secţiune, plus marele premiu al Festivalului, care va avea o valoare de aproximativ 3.000 de euro.

Deschiderea festivalului va avea loc în sala Auditorium Maximum a UBB, în data de 24 noiembrie, când va fi prezentat şi un film de lung-metraj, iar proiecţiile filmelor din festival va avea loc în sala Cinema a Facultăţii de Teatru şi Televiziune, de pe strada Mihail Kogălniceanu.

Juriul Festivalului va fi alcătuit din reprezentanţi ai şcolilor de film participante în festival, fiind posibil ca din acesta să facă parte şi un regizor cunoscut.

De altfel, regizorii Tudor Giurgiu, Florin Şerban, dar şi doi regizori din Ungaria au fost invitaţi pentru a susţine discursuri în faţa studenţilor de la UBB, UAD şi Sapientia, în cadrul unui forum de „pitching", despre modul în care pot fi promovate şi vândute filmele

 

Comenteaza